Het Hoofdkantoor wint bronzen tapknop en fust 2018

STEENBERGEN – Er was in zijn café Het Hoofdkantoor aan de Markt nog precies een plekje gereserveerd voor een prijs. Peter Jongenelen mocht er dinsdagmiddag uiteindelijk twee ontvangen. De bronzen tapknop 2018 omdat hij derde is geworden in de regiowedstrijd van het Heineken Goed Getapt-programma en omdat hij landelijk ook op de derde plaats is geëindigd kwam daar nog een bronzen fust bovenop. Het was meteen de laatste keer dat de prijzen werden uitgereikt, omdat de bekende bierbrouwer met een nieuw programma komt waar Jongenelen ook aan zal deelnemen. “Dat wordt de kroon op mijn werk.”

Het was best een onrustig nachtje geweest, wil Peter Jongenelen wel toegeven. Ook al valt hij elk jaar in de prijzen bij het Goed Getapt-programma, toch is het altijd afwachten wat hij mag ontvangen. Jongenelen, die in Steenbergen en omstreken bekend staat als de zingende kastelein omdat hij naast tappen ook graag de microfoon ter hand neemt, werkt er keihard voor om met zijn zaak tot de top van de Nederlandse horeca te behoren. “Het draait bij deze wedstrijd niet alleen om het perfecte biertje, maar om het totaalplaatje waartoe ook gastheerschap en hygiëne behoren. Zo zorg ik altijd dat de toiletten er tiptop uitzien, want die zijn representatief voor de rest van je zaak”, aldus Jongenelen. 

Trainerschap ‘next level’

Sinds 2013 heeft hij al reeks vergulde tapknoppen gewonnen, variërend van goud tot brons. Als afsluiting kan hij nu deze bronzen tapknop en fust erbij zetten. Voor het nieuwe programma van Heineken, 'Passie voor kwaliteit’, wordt Jongenelen momenteel opgeleid tot een van de tien meestertappers van Nederland. “Een enorme eer. Ik zal bij allerlei horecazaken in het Zuiden langsgaan waar het personeel wel wat bijscholing kan gebruiken. Ik kan uiteindelijk iedereen leren om een goed biertje te tappen. Dat gaat volgens een heel script.” Dat is een kolfje naar zijn hand, aangezien hij ervaring heeft als bijklussend acteur. “Dat is net als zingen een uit de hand gelopen hobby. Het trainerschap is wel ‘next level’ voor mij. Ik zie mezelf niet tot mijn 70e achter de bar staan, dus dit is echt iets voor de toekomst.”

Foto: Peter Jongenelen en zijn partner Mascha Rombouts mochten vol trots een bronzen tapknop en fust van Heineken ontvangen. V.l.n.r.: Ben de Putter (regiomanager Heineken), Mascha Rombouts, Peter Jongenelen en Theo de Wijs (accountmanager Heineken).

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl