‘Het Gezin XXL’ bij KBO Steenbergen

STEENBERGEN – Op uitnodiging van de KBO Steenbergen verzorgt oud-(hoofd)redacteur Ad Rooms van Brabants Nieuwsblad/DeStem morgen – woensdag 7 oktober – zijn nieuwste lezing, over het wel en wee van grote gezinnen uit vroeger tijden.

De geboren Kruislander hield eerder lezingen over zijn succesvolle verhalenserie over het Rijke Roomse Leven en over Sinterklaas. In 'Het Gezin XXL' zal Rooms vertellen hoe en waarom grote gezinnen zijn ontstaan, welke rol de overheid daarbij speelde, hoe men leefde met zoveel personen in één huis, wat ze in hun vrije tijd deden en hoe ze aan voldoende middelen kwamen om in hun eerste levensbehoeften te voorzien.

Hij kwam een en ander aan de weet op basis van gesprekken met ouders en kinderen van grote gezinnen. Ook komen er bekende Nederlanders aan bod, die afkomstig zijn uit een groot gezin of zelf een uitgebreid gezin hebben. De lezing kent volop anekdotes, is voorzien van beelden, en wordt gehouden vanaf 13.30 uur in ’t Cromwiel. Leden van de KBO afdeling Steenbergen hebben gratis toegang, aan niet-leden wordt een bijdrage van 4 euro p.p. gevraagd.