Het gaat weer spoken op de ‘Helberg’

WELBERG – ,,Wees op tijd, want er valt zoveel te beleven dat je anders misschien dingen niet kunt zien die je echt niet had willen missen,’’ adviseert Femke Martens van stichting Ontspanning Voor Welberg iedereen die zaterdagavond 29 oktober komt griezelen op de ‘Helberg’.

Na het grote succes van vorig jaar, toen de eerste editie van Halloween vele honderden bezoekers naar het ‘horrordorp’ trok, hebben OVW en alle deelnemers er nog maar eens een schepje bovenop gedaan. Dat gebeurt onder meer met een spectaculaire voorstelling – ‘De Verdwenen Bruid’ genaamd en niet geschikt voor jonge kinderen – in de Corneliuskerk.

Stuipen op het lijf jagen

Deze show – professioneel van opzet dankzij de medewerking van de licht- en geluidspecialisten van Cameleon, Electronics Drive-In en het Filmcollectief Steenbergen – wordt meermaals opgevoerd. Per keer is er plaats voor vijftig toeschouwers.

Het Halloween-programma, dat duurt van 18.30 tot 21.30 uur, telt verder maar liefst 28 over de kern verspreide acts. Met 1, 2 of 3 bloeddruppeltjes wordt van tevoren aangegeven hoe eng het is. Eén druppeltje is ook voor kinderen nog goed te doen, bij drie druppeltjes mag men ervan uitgaan dat de stuipen serieus op het lijf worden gejaagd.

Geen sprookjestocht

In alle gevallen telt bovendien: het is natuurlijk wel Halloween, dus geen sprookjestocht. Het publiek kan o.a. uitkijken naar een horrorrestaurant, een griezelorkest, heksen, trollen en demonen. Partycentrum Duiventoren verandert voor de gelegenheid in de Duiveltoren en zelfs een blik in de Boomvaart blijft niet onbestraft.

Overgeleverd aan goden en doden

De toegangspoort tot de ‘onderwereld’ is te vinden op het plein bij gemeenschapshuis De Vaert, waar routekaarten worden verstrekt en voor de eerste vijfhonderd kinderen liggen lichtstaven klaar, beschikbaar gesteld door het Jeugd- en Jongerenwerk Steenbergen. Eenmaal onderweg zijn de deelnemers overgeleverd aan de goden én de doden… Al zorgen poelier Vugts met pompoensoep en bakkerij Van Broekhoven met broodjes er wel voor dat iedereen op z’n tijd weer even tot bedaren kan komen. Naast deze sponsoren, kon de organisatie ook rekenen op Kwekerij Landjuweel, die de pompoenen heeft geschonken en Partycentrum Arcadia, dat het drukwerk heeft bekostigd.

Veiligheid garanderen door straten af te sluiten

Wie na afloop van de route behoefte heeft aan een praatje met ‘lotgenoten’ kan terecht bij Zaal Koch, waar voor de kinderen sowieso een glaasje ranja klaar staat en ook nog een griezeldisco wordt gehouden.

De Halloweentocht op de ‘Helberg’ is gratis toegankelijk, maar vrijwillige donaties zijn welkom in de hiervoor bestemde donatieketels bij de startkraam.

De parkeergelegenheid is beperkt, dus belangstellenden wordt aangeraden om te voet of op de fiets te komen. Om eenieders veiligheid te garanderen, zijn de Hoogstraat en de Kapelaan Kockstraat (tussen de Pastoor Kerkckerstraat en de Corneliusstraat) afgesloten voor doorgaand verkeer.

Nadere informatie is te vinden op de Facebookpagina Halloween Welberg.

Foto: Eén van de acts waarmee vorig jaar de show gestolen werd tijdens de Halloweenviering op de Welberg, waar de je komende zaterdagavond weer naar de hel kunt lopen. Foto archief@Steenbergse Courant