‘Het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit’

STEENBERGEN – ,,Het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit,’’ sprak burgemeester Ruud van den Belt vanmorgen de belangstellenden toe, die de kou hadden getrotseerd om de aubade bij te wonen waarmee de viering van Koningsdag in Steenbergen van start ging.

De traditionele versierde fietsenoptocht trok beduidend minder deelnemers dan voorgaande jaren, maar gaat volgens Van den Belt de geschiedenisboeken in als ‘de beste ooit’. ,,Bijkomend voordeel is dat jullie meer kans maken op een prijs,’’ hield hij de kinderen bovendien voor, terwijl er toch nog een oranjezonnetje doorbrak.

Harmonie Wilhelmus telde ondanks het oranjebitterkoude weer een recordaantal muzikanten, die bij het hijsen van de vlaggen voor het oude stadhuis in de Kaaistraat het volkslied ten gehore brachten.

Burgemeester Ruud van den Belt bedankte voorzitter Erik Raijmaekers van de Stichting Feestcomité Steenbergen, die na deze Koningsdag zijn functie neerlegt, voor zijn inzet. Beurtelings vroegen Van den Belt en Raijmaekers een applaus voor degenen die gisteren een koninklijke onderscheiding in ontvangst mochten nemen en daarom vanmorgen als eregasten bij de aubade aanwezig waren. Onder aanvoering van de burgemeester klonk voorts een driewerf ‘hoera’ voor koning Willem-Alexander, die vandaag zijn 49ste verjaardag viert. ,,Dus volgend jaar wordt het een nog groter feest, met hopelijk beter weer,’’ aldus Van den Belt. 

Koningsdag in Steenbergen begon vanmorgen vroeg al met de vrijmarkt in de Blauwstraat, waar de eerste verkopers al om zeven uur een plekje bemachtigden en het grootste deel van de kinderen zich had verschanst in het leegstaande winkelpand van Intertoys. Vanmiddag zijn er in de Kaaistraat, en het leegstaande winkelpand van Scapino, allerlei kinderspelen te doen. Op de Markt worden battles voor de wat oudere jeugd en volwassenen gehouden. In 't Cromwiel vindt een ouderenmiddag plaats.

Bekijk ook het fotoalbum van Koningsdag in Steenbergen via: https://kijkopsteenbergen.nl/albums/koningsdag-steenbergen-2016.html

Bekijk filmbeelden van de aubade via: https://www.facebook.com/KijkopSteenbergen.nl/

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl