Het gaat goed met de populatie kerk- en steenuilen: Uilenwerkgroep Steenbergen verwelkomt 50ste gastgever

DE HEEN – Gratis aangeboden: Ruime eengezinswoning op unieke locatie in het buitengebied van De Heen. De woning is van alle gemakken voorzien en per direct beschikbaar.

Deze aanbieding geldt overigens alleen voor een koppeltje steenuilen dat op het punt staat een gezin te stichten. Dat kan zich melden aan de Beneden Sasweg in De Heen waar het met open armen ontvangen wordt door Henk en Elly Huijsmans. Het echtpaar werd afgelopen woensdag door de Uilenwerkgroep Steenbergen welkom geheten als vijftigste gastgever van een uilennestkast en dat moest gevierd worden.

In augustus 2019 introduceerde de nieuwe Uilenwerkgroep Steenbergen zich in deze courant. Sinds die tijd zijn er knappe resultaten geboekt wat alleen al blijkt uit het aantal gastgevers dat ruimte beschikbaar stelde voor een nestkast. Waren dat er in 2019 nog 15, nu zijn dat er maar liefst 50. De weerslag daarvan is te zien in de populatie kerk- en steenuilen die een grote vlucht nam.

In de editie van Steenbergse Courant van afgelopen vrijdag 26 februari staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie.
Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.

Beelden bij dit artikel