Het blijft spannend voor TCS

STEENBERGEN – Door een onverwachte nederlaag in de voorlaatste wedstrijd is T.C.S. opnieuw in problemen gekomen. Samen met twee andere teams lopen de TCS-ers van het eerste team kans op degradatie. Het onderlinge verschil is hoogstens drie punten en in een wedstrijd kan men maximaal tien punten behalen. Van die drie teams heeft de Steenbergse tafeltennisclub wel de beste kansen.

Thuis moest TCS1 aantreden tegen hekkensluiter ODT K.U. 5 en dat team is praktisch al zeker van degradatie. John Minkman bleef in het duel met The Backhands 4 zonder verlies. Daarnaast was het team wel twee keer zeer dichtbij een zege. Het dubbelspel ging nipt verloren met gamestanden 9-11  11-9  7-11  12-10  en 10-12.
Dave van Broekhoven moest daarna eveneens in vijf games het hoofd buigen. Met 3-7 ging de wedstrijd verloren en kreeg de tegenstander weer kans om de degradatiewedstrijd te ontlopen.

TCS 2 sterk

T.C.S. 2 deed het afgelopen weekend opvallend sterk. In één klap maakte het team negen punten achterstand op Belcrum 10 goed en lijkt degradatie onmogelijk. In de laatste competitiestrijd is een 1-9 nederlaag al genoeg. De Bredase tegenstander kwam vrijdagavond in feite nooit tot een reële kans op winst, voornamelijk ook omdat ze zich al veilig waanden. Mark van waterschoot, Marco Buijsen en Paul Kil mogen het komende en laatste weekend de klus klaren. De dames van T.C.S.  3 leverden tegen Breda 2  een felle strijd, maar werden daarvoor onvoldoende beloond. Vijf keer was een beslissende vijfde game nodig, maar slechts een keer was Vrouwe Fortuna daarbij op hun hand. Het dubbelspel werd toen gewonnen met 11-7. Liesbeth Voorbraak voegde daar nog een winstpunt aan toe. Het 2-8 verlies was zodoende veel te groot.

Programma

De laatste wedstrijden van de voorjaarscompetitie speelt T.C.S.  thuis. Voor T.C.S. 1 en T.C.S. 3 staat er nog wel wat spanning op.  Het programma ziet er als volgt uit: Vrijdag 19 april om 20.00 uur in ‘t Cromwiel: T.C.S.  1 – ODT K.U. 5  (Roosendaal); T.C.S.  2 – TIOS’51  7 (Tilburg); T.C.S.  3 – Belcrum 12 (Breda).

Door: Paul Kil