Het Benedensas en de Dintelse Gorzen

DE HEEN / DINTELOORD – Het is een van de meest bezochte plekjes in de gemeente Steenbergen. En toch zijn er nog tal van inwoners van deze gemeente die dan wel van het bestaan weten, maar er nog nooit zijn geweest. Inwoners die voor het eerst in aanraking komen met het gebied zijn enorm verbaasd en duidelijk onder de indruk: dat zo’n mooi gebied binnen handbereik ligt . . .

Het Benedensas kent een Heense en een Dintelse zijde. Deze worden met elkaar verbonden via een kleine brug, geschikt voor voetgangers en fietsers. Laatstgenoemden nemen ‘Het Sas’ vaak op in hun fietsroute, waarin ook het ‘Bovensas’ – ter hoogte van de Kruisbeek – is opgenomen.

Op het Benedensas ligt het terras van restaurant Beneden Sas, een uitstekende ‘pleisterplaats’ voor een prettig rustmoment met drankje, wat lekkers of zelfs een volledig maal. Aan de Dinteloordse zijde kan worden gestart met een wandeling over de Dintelse Schorren. Een prachtige ronde langs een vogelkijkhut, een vogelbespiedplaats en een flinke kudde Hooglanders. Na een natte periode is het raadzaam om laarzen te dragen, stevige wandelschoenen zijn hoe dan ook een aanrader.