‘Het avontuur van Buiten de Veste’

STEENBERGEN – Onder de noemer ‘Het avontuur van Buiten de Veste’ wordt er op brede school Het Podium druk gewerkt aan de totstandkoming van ontmoetingsplek voor de wijk.

Twintig kinderen uit de groepen 6 t/m 8 van de Maria Regina en de BSO van Zo Kinderopvang mochten vorige week als eersten hun fantasie de vrije loop laten, om een invulling van de locatie (het grasveld achter de school) te bedenken. Hun ideeën liepen uiteen van picknicktafels, boomhutten, loungebanken en een pannakooi tot een achtbaan, een feesttent met muziek en een zwembad. ,,Niets is in deze fase van het proces te gek,’’ vertelde cultuurcoördinator en leerkracht Karin van Bergeijk van de Maria.

Bij het Buurt Cultuur Project zijn en worden ook peuterspeelzaal Puk op Het Podium, Slagwerkschoolbrok, de ouderraad, Stadlander en de buurtbewoners nauw betrokken. Vandaag is de tweede brainstormsessie, voor de volwassenen. Uit alle suggesties wordt een inspiratieboek samengesteld, op basis waarvan de inrichting van de ontmoetingsplek uiteindelijk wordt bepaald. ,,We gaan met alle betrokkenen sowieso iets heel moois neerzetten, dat geschikt is voor jong en oud. Hopelijk kan de ontmoetingsplek nog voor het einde van dit schooljaar in gebruik worden genomen,’’ aldus Van Bergeijk.