Herman en Corrie van den Bosch vieren diamanten huwelijk: “Het was hartstikke gezellig”

KRUISLAND – Voor de Kruislandse Herman (87) en Corrie (86) van den Bosch stond het afgelopen weekeinde  in het teken van hun zestig jarige huwelijk. "We hebben afgelopen vrijdag met de hele familie gefeest bij De Watertoren in Steenbergen, hardstikke gezellig. En zondag zijn de kinderen nog op de koffie met gebak geweest, toen was het namelijk pas echt officieel" aldus mevrouw van den Bosch.

Van jongensschool naar garage

Op 26 augustus 1968 trouwde het echtpaar in Teteringen, de woonplaats van Corrie, om vervolgens in Kruisland te gaan wonen, het dorp van Herman. Hier zijn ze meteen gestart met het eigen bedrijf. Herman is automonteur en runde samen met Corrie de garage annex landbouwmechanisatie eerst vanuit hun woning op de hoek van de Brugweg en de Roosendaalseweg. Toen ze de kans kregen om te verhuizen naar de oude jongensschool een paar huizen verderop, pakten ze die met beide handen aan. Ze verbouwden de school tot een ruim woonhuis met daarnaast de garage. Door de jaren heen verschoof de focus van het bedrijf dat zich steeds meer toelegde op de verkoop en reparatie van auto's. Herman en Corrie kregen maar liefst vijf zonen en inmiddels zijn ze vijf schoondochters en vijf kleinkinderen rijker. 

Boodschappen voor het familiebedrijf

Drie van de vijf zonen zijn inmiddels in het familiebedrijf gestapt en drinken dagelijks nog gezellig koffie bij pa en ma. En pa gaat regelmatig mee om boodschappen voor de garage. Zowel Herman als Corrie zijn nog goed van gezondheid en genieten volop van de bedrijvigheid. "Maar als het mooi weer is dan zijn we weg, dan gaan we er samen op uit op de elektrische fietsen" vertellen ze vol energie.

Briljanten huwelijk

“Op naar de 65 jaar”, wenst burgemeester Ruud van den Belt, die het echtpaar namens de gemeente Steenbergen gistermiddag kwam feliciteren.

Tekst en foto: Vera Testers ©Steenbergse Courant – KijkopSteenbergen.nl