‘Herkansing’ voor Vospop

NIEUW-VOSSEMEER – Dat er wederom storm wordt verwacht is zeker, maar ditmaal alleen op het podium, zo verzekert Fred Lupker van Vospop. Op 25 juli werd de tweede editie van het Nieuw-Vossemeerse muziekfestijn letterlijk en figuurlijk afgeblazen, morgen – zaterdag 5 september – gaat het festival echter in de herkansing.

,,Het was een drama en erg pijnlijk,” aldus de organisator. Een moeilijke beslissing ook, maar de veiligheid van de bezoekers, de medewerkers en de optredende bands stond voorop. De Ski-party kon uiteindelijk nog wel doorgaan, nadat de tent met een vijftal vrachtwagens was verankerd. De liefhebbers van blues- en rockmuziek kwamen, zij het in afgeslankte vorm, ook nog aan hun trekken dankzij een spontane actie van de plaatselijke band Overload.

Maar al snel ontstond het idee om niet tot volgend jaar te wachten met de volgende Vospop, maar het festival nog deze nazomer in de herkansing te laten gaan. De gemeente werkte van harte mee aan een nieuwe vergunning, aldus Lupker, die deze zaterdag veel publiek welkom te mogen heten op het evenemententerrein aan de Veerweg, waar vanaf 17.00 uur de bands ElectricA, Axe, Overload, Tony’s Birthday en Laaiend Vuur hun opwachting maken. Vospop is gratis toegankelijk en de oranje consumptiemunten van 25 juli zijn nog geldig.