Herkansing voor SC Welberg

WELBERG – Een week(je) hebben ze bij SC Welberg de tijd gehad om de kater weg te spoelen van de verloren beslissingswedstrijd om het kampioenschap van afgelopen zondag. Het gevoel bestolen te zijn als gevolg van een arbitrale dwaling liet de oranjewitten niet los, maar vanmiddag moeten zij desondanks weer met frisse moed op het veld staan, om via de nacompetitie alsnog promotie naar de vierde klasse af te dwingen.

Het elftal van trainer Cees Machielse uit Dinteloord, die na dit seizoen afzwaait bij SC Welberg, treedt vandaag om 14.30 uur op sportpark ’t Zandbaantje aan tegen DVVC uit Dongen. Voor deze ploeg staat behoud van het vierdeklasserschap op het spel, terwijl de Welbergenaren juist voor de eerste keer in het 70-jarig bestaan van hun club naar dit niveau hopen te promoveren.

Dat doel werd vorig weekeinde net niet bereikt; toen verloor het team van UVV’40 de strijd om de titel in de 5de klasse B. De manier waarop dit gebeurde leidde tot de nodige frustraties in het Welbergse kamp, aangezien de scheidsrechter met een dubieuze beslissing de Ulvenhoutse opponent terug in het zadel hielp.

Trainer Cees Machielse is het er nog altijd niet mee eens, maar weet dat gedane zaken toch geen keer nemen en ook dat ‘zijn jongens’ onverminderd gemotiveerd zijn om het succesvolle seizoen niet met lege handen af te sluiten. De coach vertrouwt er bovendien op dat de supporters van de vereniging vanmiddag wederom in groten getale langs de lijn zullen staan om hun helden te steunen.

De return van de confrontatie met DVVC staat vooralsnog gepland op Tweede Pinksterdag, maar SC Welberg is nog met de KNVB en de tegenstander in gesprek over eventuele verplaatsing naar zaterdagavond 23 mei.