Herinrichtingsplan omgeving Helfrichstraat oogst complimenten

DINTELOORD – Eenrichtingsverkeer, een handvol verkeersplateaus en een regiment extra parkeerplaatsen moeten de grootste ergernissen in de Van Helfrichstraat en omgeving in Dinteloord tot het verleden laten behoren. Gisteravond presenteerde wethouder Cors Zijlmans de plannen voor de herinrichting van de wijk aan de bewoners die zich na afloop lovend uitlieten.

Nadat de gemeente in oktober vorig jaar een zogenaamde haalavond organiseerde waarbij zij de wensen van de buurt inventariseerde, was het nu tijd om wat te brengen. Het herinrichtingsplan voor de Helfrichstraat, Van Speykstraat, Kortenaerestraat en Van der Hulststraat om precies te zijn. Zo’n vijftien bewoners meldden zich gisteravond bij hotel-restaurant Thuis! waar wethouder Cors Zijlmans samen met een viertal ambtenaren het plan van alle kanten belichtte.

Formule 1

Een goed uur later was de zaak beklonken. De voornaamste pijnpunten in de wijk, snelheid en parkeren, worden met de herinrichting dusdanig aangepakt dat de bewoners vertrouwen hebben in een goede afloop. Eenrichtingsverkeer in de Van Speykstraat en de Kortenaerestraat en het aanbrengen van plateaus in de hele wijk moet de behoefte van automobilisten om de Formule 1-coureur uit te hangen aanzienlijk verminderen. Ook komen er extra parkeerplaatsen in de vier straten waardoor de parkeerdruk afneemt.

Kleur in de wijk

Het groene uiterlijk van de buurt krijgt een hoognodige opfrisbeurt. Alleen de bestaande bomen blijven gespaard, met daaronder een lage bloeiende beplanting waardoor er wat met kleur in de wijk komt. De centraal gelegen speelvoorziening ondergaat eveneens een metamorfose. De speeltoren met glijbaan blijft, maar de kleine toestellen zijn aan vervanging toe. De buiten gebruik geraakte skatevoorziening verdwijnt van het toneel. De hele speeltuin zal straks baden in het (duurzame) Led-licht.

Hondentoilet

Een van de kleine ergernissen die opgelost wordt, is het langzaam verkeerspad tussen de Steenbergsestraat en de Kortenaerestraat. De groenstroken aan weerszijden van het pad zijn nu nog het best als veredelde hondentoiletten te omschrijven. In de nieuwe situatie komt het pad geheel in de klinkers te liggen.

Foto’s: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen