Herdenkingsdienst en Lichtjestocht in Hervormde Kerk Dinteloord

DINTELOORD – Zaterdag 9 november wordt door Oranjevereniging Dinteloord een herdenkingsdienst georganiseerd waarbij het bombardement van 4-5 november 1944 wordt herdacht. De dienst begint om 19:00 uur in de Hervormde Kerk Dinteloord.

Aan de herdenkingsdienst werken mee: Breda Pipes and Drums, Harmonie Volharding, organist Hans Prince, Nederpop aan de Dintel, Ritmisch koor Dinteloord, zangvereniging Tavenu, de basisscholen Groen van Prinsterer, Petrus en Paulus en de Regenboog en drie kerkgenootschappen: Gereformeerde kerk Dinteloord, Hervormde gemeente Dinteloord en Parochiekern Petrus en Paulus.
Na de opening zal het Canadees volkslied ‘O Canada’ uit volle borst worden gezongen. Er wordt gezongen en er worden oorlogsherinneringen voorgelezen uit het boek ‘De geallieerde bombardementen op Dinteloord 4 en 5 november 1944’ van Ad van Sprundel. Aan het eind van de herdenkingsdienst klinkt het ‘We’ll meet again’ en vervolgens sluit Breda City Pipes en Drums af met ‘Amazing Grace’.

Lichtjestocht

Aansluitend op de herdenkingsdienst vindt de Lichtjestocht plaats. Bezoekers van de herdenkingsdienst krijgen een lichtje aangeboden. Onder begeleiding van Breda City Pipes en Drums en de leerlingen van de basisscholen trekt de stoet naar de RK-begraafplaats en de Openbare begraafplaats. Bij de monumenten ter nagedachtenis aan de slachtoffers worden de lichtjes bijgezet.