Herdenking Watersnood in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – De dorpsraad organiseert op donderdag 1 februari om 19:00 uur een herdenkingsdienst voor de Watersnoodramp die het dorp en grote delen van zuidwest Nederland precies 65 jaar geleden zo trof. De dienst wordt muzikaal voorafgegaan door Semper Crescendo en begint met een welkomstwoord door de dorpsraad.

Het programma is als volgt: 18:50 – 19:00 uur muziek door Semper Crescendo, 19:00 uur opening door de dorpsraad, gevolgd door een gebed dat wordt uitgesproken door pater Van Schaik en dominee Van het Maalpad.

Na een lied door het koor spreekt burgemeester Ruud van den Belt. Opnieuw speelt Semper Crescendo en vervolgens vertelt T. Free een verhaal uit herinnering. Jan van de Velde zingt een lied voor de overlevenden, waarna Van Schaik en Van het Maalpad een Evangelietekst lezen.

Namen

De slachtoffers worden persoonlijk herdacht door het voorlezen van hun namen en het aansteken van kaarsen door leerlingen van basisschool Merijntje. Semper Crescendo sluit de dienst in de kerk vervolgens muzikaal af en de bezoekers gaan via begraafplaats en Wenerstraat naar het watersnoodmonument op de Hoogte. Hier wordt een krans gelegd door de burgemeester samen met brandweer Nieuw-Vossemeer en draagt Pater Van Schaik een gedicht voor. Jorn Knuit zorgt voor een muzikale begeleiding tijdens de kranslegging. Rond de klok van 20:15 uur wordt de herdenking afgesloten.