Herdenking bij bevrijdingsmonument Welberg

WELBERG – Bij het bevrijdingsmonument aan de Canadezenweg vindt op zondag 6 november vanaf 15.30 uur de herdenking plaats van de bevrijding van Welberg en Steenbergen in 1944 en de slachtoffers die daarbij vielen. Voor het eerst zal deze middag de Welbergse bevrijdingsklok tegelijkertijd worden geluid met de klok die onlangs werd geschonken aan het South Alberta Light Horse Regiment in Canada. Iedereen is welkom om de herdenking bij te wonen en dat geldt in het bijzonder ook voor veteranen uit Steenberen e.o.

Onlangs heeft luitenant-kolonel Attie Pot, zelf veteraan, zich aangesloten bij de werkgroep Bevrijdingsmonument Welberg. Hij wil een brug slaan tussen de militaire veteranen en het herdenken van de WO II-slachtoffers in de gemeente Steenbergen. Daarom roept hij, en met hem de Welbergse werkgroep, alle actief dienende en post-actieve veteranen uit onze regio op om bij de herdenking aanwezig te zijn. Een Nederlandse veteraan die in 1944 in Normandië landde en actief aan de bevrijding van ons land heeft bijgedragen, heeft zijn aanwezigheid al toegezegd.

Vanwege het gezamenlijk luiden van de klokken, is de ceremonie live te volgen via de Facebookpagina Bevrijdingsmonument Welberg. De herdenking is bovendien de laatste bijeenkomst van ‘Canadays’; het herdenkingsprogramma van de Slag om de Schelde.

Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie en thee, na te praten en elkaar (beter) te leren, aan de Canadezenweg 2.