Herdenking bij bevrijdingsmonument Welberg

WELBERG – Aankomende zondag 7 november vindt vanaf 15:30 uur bij het bevrijdingsmonument aan de Canadezenweg de herdenking plaats van de bevrijding van Welberg en Steenbergen in 1944. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers die daarbij vielen, zal zoals altijd de bevrijdingsklok tegelijkertijd worden geluid met de zusterklok in Edmonton, Canada. Iedereen is welkom om de herdenking bij te wonen.

Sandra Houtepen laat namens stichting bevrijdingsmonument Welberg weten dat het programma om 15:30 uur begint met een welkomstwoord door voorzitter Angelo Somers. Ook zal burgemeester Ruud van den Belt een woordje spreken. Daarna zullen de namen van de slachtoffers worden voorgelezen. 

Klok wordt om 16 uur geluid

De Act of Remembrance wordt door Hanneke Somers voorgedragen waarna er twee minuten stilte in acht worden genomen. Daarna kunnen de aanwezigen bloemen leggen bij het monument. Een delegatie van muziekvereniging Volharding is aanwezig voor de muzikale ondersteuning. De klok zal precies om 16 uur worden geluid. In Canada is het dan 8 uur.