Heraut voor 75-jarige Stichting Wielercriterium Steenbergen

STEENBERGEN – Aan het slot van het Nederlands Kampioenschap voor jeugdrenners had burgemeester Ruud van den Belt nog een verrassing voor het organiserende én jubilerende Wielercriterium Steenbergen. Hij overhandigde voorzitter Jack van Leent een Heraut, de gemeentelijke onderscheiding voor personen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden voor de gemeenschap.

En dat heeft het Wielercriterium in de 75 jaar van haar bestaan zeker gedaan. Met als kroon op dit jubileum een uitstekende organisatie van het NK voor jeugdrenners. Van den Belt noemde Steenbergen in zijn begeleidende toespraak “dè wielergemeente van West-Brabant”. Dat baseerde de burgemeester op de wielerkampioenen die Steenbergen heeft voortgebracht. “Zo won in 1928 Jan Maas zilver met de ploegentijdrit tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam”. Ook Bart van Est werd genoemd en tweevoudig Nederlands Kampioen Koos Moerenhout. Deze laatste maakt furore met zijn KMC, die gisteren – zaterdag 15 juni – bijna 2000 deelnemers (1970) trok.

’Zichzelf overtroffen’

“Stichting Wielercriterium Steenbergen zorgt er al 75 jaar voor dat de wielersport in deze regio de aandacht krijgt die deze sport verdient. Ze hebben zichzelf dit weekeinde overtroffen met de Dikkebandenrace, het NK voor ID renners afgelopen vrijdag en vandaag het Nederlands Kampioenschap voor de jeugdcategorieën 1 tot en met 7”.

Als blijk van waardering voor de jarenlange inzet ontvangt het Wielercriterium de Heraut. De verkleinde replica kreeg de voorzitter van de stichting Jack van Leent overhandigd.
Als afsluiting van dit bijzonder wielerevenement werden de kampioenen gehuldigd. Zij ontvingen een dik applaus van het verzamelde publiek en hoorden het Wilhelmus spelen.

Tekst en Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl