Heraut en staande ovatie voor jubilerend ABS

STEENBERGEN – Het is volgens burgemeester Saskia Bolten niet zo vreemd dat ABS het al 125 jaar in goede harmonie volhoudt, het koor bestaat immers alleen maar uit mannen. Met deze gevatte kwinkslag naar de actuele perikelen in de vrouwelijke top van de gemeente, reikte Bolten vanavond in de Gummaruskerk aan het jubilerende zanggezelschap de Heraut uit.

Uit de reacties op haar opmerking viel af te leiden dat Bolten zich geen zorgen hoeft te maken over de waardering die zij bij de bevolking geniet.

De Heraut, de hoogste gemeentelijke onderscheiding voor het verenigingsleven, komt ABS zonder enige twijfel toe, zo sprak de burgemeester de koorleden en de volle kerk toe. Waarna zij drie kleine replica’s van het beeld dat voor het oude stadhuis in de Kaaistraat staat en de bijhorende oorkondes uitreikte aan voorzitter Jan Ooms, secretaris Frans Kemperman en dirigent Jan Ligtenberg van ABS.

De officiële handeling voltrok zich in de pauze van het grote jubileumconcert dat ABS vanavond in samenwerking met het Roosendaals Symfonie Orkest en vijf solisten ten gehore bracht. Een genot om naar te kijken en te luisteren. Het afwisselende programma viel dan ook uitstekend in de smaak bij het publiek, dat alle uitvoerenden beloonde met een staande ovatie.