Henri Karremans Nederlands kampioen bootvissen

STEENBERGEN – Als bondscoach van de Nederlandse juniorenploeg is hij regerend wereldkampioen kustvissen, maar dat ook zijn nieuwe functie als bondscoach van de nationale selectie bootvissers bij de volwassenen op zijn lijf is geschreven, bewees Steenbergenaar Henri Karremans onlangs bij het Nederlands kampioenschap in deze discipline.

Voor de kust van De Banjaard gingen de twintig sterkste bootvissers van ons land vol verwachting aan boord van de Maatje Adriana.  Mede door het overkomen van een lagedrukgebied, viel het voor de deelnemers helaas nogal tegen met de bijtlust van de vissen in de Oosterschelde, waarvan het water volgens Karremans bovendien te zout, ja zelfs dood wordt.

De Steenbergse visser, die er vaak met zijn eigen boot op uittrekt, is echter niet voor één gat te vangen en wist met al zijn ervaring de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Hij sloeg niet alleen de meeste bot, schar en wijting aan de haak, maar ook de grotere exemplaren, al werd het nog wel even spannend toen er links en rechts van hem nog linke zeetongen werden binnengehaald. Maar de overwinning van de 59-jarige Karremans kwam toch niet meer in gevaar. 

Voor het eerst in zijn carrière behaalde hij de Nederlandse titel bij het bootvissen, vóór de meervoudige kampioenen Ernest Ripson en Piet Buijk. Steenbergenaar Frank van Schilt, evenals Karremans lid van de Heensemolense Sportvissers, eindigde verdienstelijk op de vierde plaats.