Hennepkwekerijen geruimd in Steenbergen en Kruisland

STEENBERGEN/KRUISLAND – Het hennepteam van de politie Zeeland-West-Brabant heeft gisteren op meerdere plaatsen in de regio hennepkwekerijen geruimd, waarbij in totaal 672 planten werden aangetroffen en vernietigd. Ook in Steenbergen en Kruisland was het ‘raak’.

Aan de Ravelijnstraat in Steenbergen ontdekte de politie een hennepkwekerij met welgeteld 202 planten en op de Markt in Kruisland werd een hennepkwekerij met 17 planten ontmanteld. Andere locaties waar het hennepteam in actie kwam waren Halsteren en Bergen op Zoom, waar ook een grote som contant geld en een vuurwapen werden gevonden en de 41-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Op meerdere plekken was sprake van illegaal stroomgebruik.

De aanpak van hennepkwekerijen heeft hoge prioriteit van de politie Zeeland-West-Brabant, omdat de plantages voor stankoverlast zorgen, brandgevaar opleveren en dikwijls gerelateerd zijn aan de georganiseerde misdaad.

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).