Hengelsportvereniging Het Vosje zoekt nieuwe leden

KRUISLAND – Een hengelsportvereniging die ‘Het Vosje’ heet heeft in elk geval een bijzondere naam. Wie echter weet dat cafetaria Het Vosje in Kruisland feitelijk het clubhuis van de kleine visvereniging is, begrijpt waar de naam vandaan komt. De hengelsportvereniging werd hier namelijk in 2006 opgericht.

Het Vosje is gestart als een vriendenclub uit Kruisland die er graag met de boot op uit trokken om te gaan vissen. Door de jaren heen is dat vissen serieuzer geworden en groeide te ambitie uit tot die van echte hengelsporters, al blijft de onderlinge gezelligheid belangrijk. In 2011 nam Eric Vonk het voorzitterschap van de vereniging over en onder zijn leiding houdt Het Vosje zo’n vijf tot zes maal per jaar wedstrijden. Dat gebeurt op verschillende schepen en locaties: Oosterschelde, Westerschelde en Noordzee. Leuke vistochten, waarbij aan boord volop de mogelijkheid is om ook de inwendige mens prettig te versterken. Aan het einde van het seizoen is de traditionele prijsuitreiking in cafetaria Het Vosje, waarbij de winnaars van de grootste platvis en grootste rondvis de kampioensbeker krijgen uitgereikt.

Nieuwe aanwas

Jos Mattijssen van de hengelsportvereniging laat weten dat het leden bestand de laatste jaren om reden van verhuizing, overlijden en emigratie wat is teruggelopen. Het Vosje kan daarom nieuwe aanwas goed gebruiken. “Wie graag vanaf de boot een hengel uitgooit en er over denkt om wellicht lid te worden kan voor een relatief klein bedrag altijd mee om als opstapper de sfeer aan boord te proeven. Extra informatie of het contactformulier is te vinden op onze website: www.hsvhetvosje.weebly.com. Bellen of appen naar 06 38 341 474 kan ook.