Hema Steenbergen: wie jarig is trakteert

Steenbergen – Op 24 oktober viert HEMA Steenbergen haar 55-jarig jubileum met vier dagen feest. Van woensdag 24 t/m zaterdag 27 oktober kunnen de klanten genieten van  leuke activiteiten en mooie acties. Familie De Bruin opende op 24 oktober 1963 in de Blauwstraat HEMA Steenbergen. Nu, 55 jaar later, is het bedrijf in handen van zoon Kees de Bruin die het bedrijf in 1983 overnam van zijn zus Corrie en zwager Co Everaert. Samen met zijn partner Hilde Dekkers runt Kees het familiebedrijf vol overgave.

Ondernemerschap in de genen

Kees de Bruin: “Ik weet niet beter of mijn ouders handelden in huishoudelijke producten. Voordat ze hun eerste winkel openden gingen ze de boer op met paard en wagen. ’s Avonds werd dan de portemonnee omgekeerd om het geld te tellen. De ondernemersdrift zit ook bij mij echt in de genen.”
Dit is eveneens terug te zien in zijn rol als voorzitter van RPS (Retail Platform Steenbergen). “Ik ben nu weer voor het 5e jaar voorzitter, omdat niemand anders de kar wil trekken en je het toch echt met z’n allen moet doen. Een ondernemersvereniging is echt nodig en kan niet zonder bestuur”. Desondanks is het een rol die hem past als een jas volgens Hilde, “Ik word er wel eens gek van, maar voor Kees werkt het, hij krijgt er juist energie van.”

Laatste generatie

Kees is de laatste ‘De Bruin’ in het familiebedrijf. Zijn zonen Kevin en Pascal hebben beiden wel jaren in de zaak gewerkt en ‘gesnuffeld’ aan het ondernemerschap, maar kozen toch voor een carrière elders. Kees: “Dat is jammer, maar gelukkig doe ik het nu samen met Hilde en hebben we allebei het gevoel dat we er nog wel wat jaartjes tegenaan kunnen. We zijn er nog lang niet klaar mee!”
Hilde: “Toen ik in 2016 helaas de Intertoys moest sluiten ben ik vrij snel de HEMA ‘ingerold’. Kees had een langdurig zieke werknemer en er was echt iemand nodig op de vloer in Halsteren. Nu sta ik vooral in Steenbergen en regel allerlei zaken achter de schermen. Ik kan wel zeggen dat ik echt mijn draai gevonden heb en energie krijg van het helpen van onze klanten. Zo was er laatst een mijnheer op zoek naar een nachthemd voor zijn vrouw die in het ziekenhuis lag, deze mijnheer was zo dankbaar voor onze hulp en liet dat ook weten, daar doe je het voor!”

Gekibbel

Kees: “HEMA is echt ons leven. Je ademt het in en uit.” Hilde: “Het levert weleens stof tot discussie, wanneer ik bijvoorbeeld lingerie elders koop, dan zegt Kees dat hebben wij toch ook. Hetzelfde geldt voor gebak, dat eten we alleen uit de winkel.” Kees: “Van tandpasta tot scheerschuim, we gebruiken alle huishoudelijke artikelen uit de winkel”.

Het komt morgen mee

Over het onderscheidend vermogen van ‘onze’ HEMA winkels zijn Kees en Hilde het roerend eens; klantvriendelijkheid. Kees: Mijn moeder zei vroeger altijd al: ‘Het komt morgen mee’. Ook als dit niet lukte, maar we deden wel ons best. En eigenlijk geldt dit nog steeds, we willen klanten laten voelen dat we ons best voor ze doen. Uniek hierin is ook de HEMA webshop: de meeste bestellingen kunnen in de winkel opgehaald worden en wanneer het op voorraad is krijgt men direct na de bestelling al de melding dat het voor ze klaar ligt.”

Mooie acties en gratis tompoucen voor jarigen

HEMA Steenbergen viert nu haar 55e verjaardag. Onder het moto wie jarig is trakteert kunnen klanten van 24 t/m 27 oktober genieten van mooie acties en een aantal leuke activiteiten. En iedereen uit de gemeente Steenbergen die ook jarig is op 24 oktober kan op deze dag vier gratis tompoucen ophalen. Om teleurstelling te voorkomen moeten alle jarigen zich dan wel eerst even aanmelden.

Personeelsfeest in het vooruitzicht

Ook het HEMA personeel wordt niet vergeten. Kees: “In december bestaat onze winkel in Halsteren 10 jaar, een goede reden om dan ook ons personeel van beiden filialen te trakteren op een gezellig personeelsfeest.”  

Door: Vera Testers