‘Helfrichstraat en omgeving duidelijk aan opknapbeurt toe’

DINTELOORD – In het Hervormd Centrum vond gisteravond een informatieavond plaats in verband met de voorgenomen herstructurering van de Helfrichstraat, de Kortenaerstraat en de Van der Hulststraat in Dinteloord, die naar verwachting medio september 2017 van start gaat.

,,Dit is een haalavond,’’ zo stelde wethouder Cors Zijlmans bij aanvang van de bijeenkomst. ,,We gaan inventariseren wat u als bewoners belangrijk en/of hinderlijk vindt. Tegelijkertijd vragen wij u mogelijke oplossingen aan te dragen voor de problemen die u ondervindt. Uw input werken we vervolgens uit tot een concreet plan van aanpak waarmee aan de slag kunnen gaan.’’

Verbeterpunten

,,Uit een gemeentelijke analyse blijkt dat er nog al wat verbeterpunten zijn. Zo is op sommige plaatsen de bestrating weggezakt. Verder is de groenvoorziening niet om over naar huis te schrijven en zijn de aanwezige lantaarnpalen echt aan vervanging toe. Kort gezegd, de infrastructuur in de Helfrichstraat en de omliggende straten is duidelijk aan een opknapbeurt toe,’’ stelde beleidsmedewerker Frans Donken van de gemeente Steenbergen. 

Steegje

Dat er werk aan de winkel is, wordt door de bewoners zeker onderschreven. Zo zijn er klachten betreffende de aanhoudende verkeersopstoppingen in de Kortenaerstraat en het woekerende onkruid op de groenstroken. Een ander probleem betreft de smalle doorsteek tussen de Steenbergseweg en de Kortenaerstraat. Zo is het steegje een populaire hangplek voor jongeren en wildplassers. ,,En tot overmaat van ramp wordt de doorsteek ook veelvuldig door hondenbezitters gebruikt met rondslingerend hondenpoep als gevolg,’’ zo vertelde het echtpaar Franke dat naast de ‘beruchte’ steeg woont.

Oplossen

,,Hoewel natuurlijk niet alle wensen ingewilligd kunnen worden, streven we ernaar de grootste pijnpunten op te lossen, zodat de bewoners van de Helfrichstraat, de Kortenaerstraat en de Van der Hulststraat weer met plezier thuis kunnen komen,’’ aldus wethouder Zijlmans.