Helaas geen grote optocht in Pompedurp. Er was wel een leuke kinderoptocht.

Pompedurp – Het zit de organisatoren van optochten niet mee. Het slechte weer en vooral de felle wind die stormachtige omvang aanneemt doet de organisatie in Kruisland besluiten om het zekere voor het onzekere te kiezen en de grote optocht af te blazen. Wel is er een alternatieve viering in Siemburg.

Stichting Kruislands Karnaval kondigt dit als volgt aan:
“Beste Pompedurpers en Pompinnekes,
Wegens het slechte weer voor morgen moeten wij helaas melden dat de optocht voor morgen NIET door gaat.
Om de deelnemers en het publiek tegemoet te komen, houden wij ´s middags om half 2 een alternatieve optocht in Siemburg voor de categorieën Paren en Enkelingen, Kleine Groepen, Grote Groepen en Kleine Wagens. We hopen dat jullie dan ook allemaal komen kijken wat onze deelnemers voor jullie hebben voorbereid.
Wel moeten we melden dat er op deze korte termijn geen bar zal zijn, daarom hopen we dat jullie na afloop samen met ons de dorst gaan lessen in de cafés van Pompedurp.
De prijsuitreiking voor bovenstaande categorieën is gewoon morgenavond om 19.11u bij Zaal Koch. De Midden Wagens en Grote Wagens zijn te bekijken en worden bejureerd zaterdag 29 februari tijdens het Wagentjes Kijken van BC de Begienurs.
We hopen dat jullie allemaal komen kijken op beide momenten, zodat iedereen de mooiste optocht van Pompedurp toch kan bewonderen.
Leutige Groet, Stichting Kruislands Karnaval”.

Kinderoptocht

Wel was er afgelopen vrijdagmiddag de traditionele kinderoptocht met sleuteloverdracht. De kinderoptocht trok vanuit de Zonnebergschool naar de Kruislandse Markt, waar burgemeester Ruud van den Belt de sleutel van het dorp overdroeg.
Fotograaf Peet Dalmeijer maakte voor Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl foto’s.