Heel Steenbergen Stemt vrolijk verder

STEENBERGEN –Op het middaguur had 16 % van de Vosmeerse kiesgerechtigden zich al gemeld in gemeenschapshuis De Vossenburcht. De dames Patricia van Etten en Angela van Eekelen bemannen er samen met twee geroutineerde ambtenaren het stembureau. De vergoeding speelt mee. “Maar ik wilde ook wel eens weten hoe dat nu in zijn werk gaat,” legt Patricia uit. “Het is niet moeilijk maar wel leuk om te doen. Ontspannend ook.” 
Het vierkoppige team gaat na het tellen van de stemmen gezamenlijk naar het gemeentehuis waar vanaf 21.30 uur vanavond de uitslagen bekend worden gemaakt. Iedereen is daarbij welkom.
Het hoort erbij
In Nieuw-Vossemeer verlaat mevrouw Bruggeman net het stemlokaal in gemeenschapshuis De Vossenburcht. Van oorsprong is zij Schiedamse maar ze woont inmiddels alweer 27 jaar op het dorp. Stemmen doet zij sinds haar 18e. “Het hoort erbij, anders heb je niks voor je zeggen.” Haar keuze bepaalt zij aan de hand van nieuwsberichten via de diverse kranten en de SLOS. Een stemwijzer heeft zij daar niet bij nodig. “Ik vogel het zelf wel uit.” Dat geldt ook voor het referendum waarvoor zij goed geïnformeerd een weloverwogen keuze maakte.