Heel de gemeente Steenbergen in de ban van het Oranjefeest

STEENBERGEN – ,,Als ik koning Willem-Alexander ooit mag ontmoeten en ik vertel hem hoe mooi en prachtig het hier is, dan komt hij vast een keertje kijken.”

Dat zei burgemeester Saskia Bolten vanochtend bij de aubade, de openingsceremonie van de Koninginnedagviering in Steenbergen bij het oude stadhuis. ,,Ik sta hier echt te genieten van het uitzicht en zou willen dat u allemaal op mijn plaats kon staan,'' sprak de burgemeester vanaf het bordes de vele aanwezigen toe. Zij werd geflankeerd door meerdere leden van het gemeentebestuur en de inwoners die afgelopen vrijdag een lintje in ontvangst mochten nemen.

Zij wenste iedereen een fijne dag toe met veel zon. Hetzelfde deed voorzitter Erik Raijmaekers van de Stichting Feestcomité Steenbergen. ,,Dit is de laatste Koninginnedag, maar volgend jaar wordt het op Koningsdag zeker weer een even groot feest,'' zo stelde hij. Vervolgens hief (gelegenheids)harmonie Wilhelmus het volkslied aan en werden de vlaggen van de gemeente, de provincie en natuurlijk de nationale driekleur gehesen. Aansluitend ging de versierde fietsenoptocht van start.

Ook Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Welberg en Kruisland kwamen vanmorgen al vroeg in de ban van het grote Oranjefeest dat Nederland vandaag viert. Met versierde fietsen, kinderspelen, vrijmarkten en dergelijke activiteiten wordt overal kleur gegeven aan deze bijzondere dag. Vanmiddag en vanavond staat er in alle genoemde kernen nog veel meer op het programma, zoals het West-Brabants kampioenschap biervatrollen in Nieuw-Vossemeer, 'Dinteloord zingt en swingt', 'battles' voor zowel de jeugd als volwassenen in Steenbergen en de inmiddels traditionele kruiwagenrace op de Welberg.