Hartverwarmend welkom voor Sint in De Heen

DE HEEN – De kade van De Heen stroomde vanmiddag vol met kinderen, (groot)ouders en andere belangstellenden, zowel vanuit het dorp zelf als daarbuiten, om Sint Nicolaas en zijn Pieten een hartverwarmend welkom te bezorgen.

Reikhalzend keken natuurlijk met name de kleintjes uit naar de aankomst van de goedheiligman, die na zijn landelijke intocht in Maassluis als de wiedeweerga de boot had genomen richting De Heen. Luidkeels toegezongen zette de Sint rond de klok van half drie voet aan wal.

Op de steiger van de dorpshaven werd hij als eerste ontvangen door de ‘burgemeester van De Heen’, Anjella Neelen, die op haar verlanglijstje overigens nog wel een glimmende burgemeestersketting heeft staan.

Vervolgens nam Sinterklaas en zijn Pieten, zichtbaar genieten van de grote belangstelling, alle tijd om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten. Daarna stapte hij in een fraaie cabriolet, voor zijn rondrit over het dorp, die eindigde bij de Uitwijk, waar een feestelijke kindermiddag plaatsvond.