Hart van Zuid viert uitbundig feest

STEENBERGEN – Het Hart van Zuid mocht vrijdagmiddag gerust omgedoopt worden tot bruisend Hart van Zuid, want in en rondom de Gummarusschool was het een feest van jewelste. Nadat ’s ochtends de nieuwbouw van de school officieel was geopend, was het ’s middags tijd voor de leerlingen om hun eigen hapjes te verkopen op een heus foodtruckfestival waar jong en oud van genoot. 

De drijvende kracht achter het festijn was het team van moeders die samen het oudercomité vormt. Al vertelde een van de Hart van Zuid-dames Chris Methorst direct dat het ongelofelijk is wat ze aan gesponsorde hulp hebben ontvangen. “Groep 8 mocht bij cateringbedrijf t Keukentje zelf nasi gaan maken. Dat vonden ze geweldig om te doen. Bij broodjes bar D’n Jayce mochten er smoothies gemaakt worden en de lijst is nog veel langer. Allemaal mensen die belangeloos mee hebben gewerkt, echt fantastisch.”

“Fijn dat de deuren van de school weer open mogen”

Maar zelf hebben de dames en niet te vergeten het team van leerkrachten ook hard gewerkt om het feest tot een succes te maken. Maar dat ze bergen kunnen verzetten bleek al bij de realisatie van de natuurspeeltuin Hart van Zuid, nu zo’n drie jaar geleden. Het is het startpunt geweest van een boost voor de buurt, en ook dit foodtruckfestival geeft weer aan wat er met samenwerking en positieve inzet allemaal bereikt kan worden. 

De directeur van de Gummarusschool was dan ook een trots en blij man. “Heel fijn dat we het vandaag allemaal op deze manier hebben kunnen vieren. De deuren van de school mogen weer open dus dan doen we dat ook graag. Ik zie naast ouders met hun kinderen ook buurtgenoten lopen en oud-leerlingen van de school”, aldus Wietse Visser. 

Groepsfoto: De dames van het oudercomité en de drijvende kracht achter Hart van Zuid: Chris, Angela, Debby, Janneke, Suzanne, Maartje en Esther. “Zelfs onze shirts zijn gesponsord.”

Door: Nicole van de Donk

Beelden bij dit artikel