Hart van Zuid klopt energiek

STEENBERGEN – Het idee kwam van zes enthousiaste moeders uit het oudercomité: het Hart van Zuid kloppend maken door de aanleg van een natuurspeeltuin. Dat idee werd omarmd door de Gummarusschool, door de peuterzaal en de buitenschoolse opvang. Een prima plan waarbij wel de nodige ondersteuning welkom zou zijn. En die kwam er: een dertigtal sponsors met Gemeente Steenbergen, Rabobank en JVM Tuinen op kop. Laatst genoemde ontwikkelde in samenspraak met de initiatiefnemers het ontwerp en was hoofdaannemer bij de uitvoering. Deze middag werd het Hart van Zuid geopend: een bruisende opening geheel passend bij de doelstelling.

Na een eerste inleiding door Chris Methorst-Lauwers namens de zes initiatiefnemers kreeg Gummarusdirecteur Wietse Visser het woord. “Ik ben vandaag overladen door een gevoel van trots. Als directeur van onze mooie school, als wijkbewoner van deze fijne wijk, als Steenbergenaar en als vader. Maar vooral trots op dit prachtige project, waarmee aangetoond is dat er heel veel kan als je er maar voor gaat en de juiste mensen om je heen weet te vinden”.

Onderscheiding

Hij riep Maartje, Susanne, Chris, Angela, Jocelijn en Janneke van de werkgroep naar voren en zwaaide hen lof toe. “Jullie vertegenwoordigen vandaag het motto van onze school: Samen maken we de wereld” en “door jullie inzet, gesjouw, gelobby, doordrammen en geduld is deze plek uitgegroeid tot het Hart van Zuid”.

Vervolgens werden Tom, Zahra, Loek, Timo, Luna en Mees gevraagd om hun moeders te versieren met een nieuwe onderscheiding ‘Het Hart voor Zuid’, want dat hebben ze zeker verdiend.

Een waar feest barst los

Ook wethouders Wilma Baartmans sprak namens de gemeente Steenbergen haar trots uit. De wethouder voelde als geen ander aan dat ze haar toespraakje kort moest houden opdat de effecten van de daden konden spreken. En dat deden deze, er volgde een waar feest, waarbij de bezoekers deel konden nemen aan tal van spelletjes, een stormbaan en konden genieten van diverse smulstands van onder meer Jumbo, Vredeskerk, Sardonos, Rotary Steenbergen.

Sparen voor het volgende doel

Dit alles met de medewerking van tal van vrijwilligers en niet in de laatste plaats de financiële bijdrage van een dertigtal sponsors. De opbrengst van de verkoop die tijdens het feest plaatsvond is bestemd voor de spaarpot waaruit later een fraai speeltoestel moet worden bekostigd. “Want daarvoor zijn we hard aan het sparen. Na een mooi grastapijt en een staptegelparcours is een speeltoestel ons volgend doel”, zo hield Cris Methorst de bezoekers voor. Tijdens het feest werd het podium gebruikt voor optredens van de talenten van de Gummarusschool.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl
Zie voor meer foto’s het foto-album op de homepage van KijkopSteenbergen.nl