Harry Vlamings en Suze Pietjouw: “Vierdaagse is één groot feest”

DINTELOORD – Ze hebben het weer gered. Harry Vlamings en Suze Pietjouw doorstonden ook de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse met vlag en wimpel. Dat is geen vanzelfsprekendheid want inmiddels hebben al bijna tweeduizend wandelaars de handdoek in de ring moeten gooien. Maar niet de beide Dinteloorders die terugkijken op een dag vol feest.

Aflevering 3: Dag 2, de Dag van Wijchen en Roze Woensdag in Nijmegen

“Met name in de bossen is het heerlijk lopen met dit weer,” doet Harry Vlamings verslag. “Maar overal zijn er voldoende punten waar je wat te eten en te drinken kunt kopen. Menig bewoner heeft bovendien de tuinslang in de voortuin gelegd zodat je even een momentje verkoeling kunt halen. Ik wil ook een dikke pluim geven voor de agrarische sector waarvan de ZLTO met vele boerderijproducten langs de route stond. Melk, vla, tomaat, we mochten er allemaal gratis van proeven.”

Dringen geblazen

De Dag van Wijchen zoals de tweede dag genoemd wordt, staat bekend als een van de gezelligste van de Vierdaagse. In Wijchen zelf is het even dringen omdat ook de wandelaars van de 40 en 50 kilometer er tussen schoven, maar daarbuiten was het een groot feest volgens Vlamings. Die mocht zich op deze dag verheugen in een bezoekje van zijn broer Pieter, diens echtgenote Marian en dochter Evelien. Samen genoten zij van de binnenkomst in Nijmegen waar de tweede wandeldag sinds 2002 Roze Woensdag is. Een thema dat dan ook duidelijk terug is te zien in de kleding van deelnemers en toeschouwers en de aankleding van de straat.

‘Bliep’

De 12-jarige Suze Pietjouw kijkt terug op een pittige dag. De warmte is nog tot daar aan toe, maar met name de vermoeidheid begint haar op te breken. “Ik slaap het best in mijn eigen bed en er is ook veel geluid van straat dat ik niet gewend heb.”  Het is de samenhorigheid en gezelligheid die haar op de been houdt. “Ons Vteam start iedere morgen gelijk met een groep Taiwanese wandelaars en daar doen we iedere ochtend een begroeting mee.” Daarna is het opletten geblazen. “Bij de start wordt je polsbandje gescand en moet je goed luisteren of je ‘bliep’ hoort. Anders lijkt het of je niet bent gestart en krijg je vrijdag geen kruisje. Dat wil ik natuurlijk niet!”

Kletsen

Suze loopt niet de hele route met haar team loopt. “Na de start houden we snel ons eigen tempo aan want anders kun je het niet volhouden. Ik loop al twee dagen met een meisje uit het Vteam. We hebben ongeveer hetzelfde tempo en dat is fijn. We kunnen samen kletsen. Omdat ik zo moe was zijn we wat vaker gestopt om uit te rusten. Maar ik heb de dag wel uitgelopen want opgeven is geen optie !”

Ook dit keer stonden er weer fans van Suze langs de route die een spandoek voor het Vteam hadden gemaakt. Een gewaardeerd gebaar!

Omroep Brabant

Inmiddels zijn de beide Dinteloorders al volop onderweg tijdens de derde dag, de Dag van Groesbeek genaamd. Daar maakt de beruchte Zevenheuvelenweg deel vanuit. “Dat vind ik wel spannend,” vertelde Suze gisteren. “Die heb ik bij ons in de polder natuurlijk niet kunnen oefenen.”

Wie Suze zelf aan het woord wil horen moet vandaag om 16.40 afstemmen op Omroep Brabant Radio waar zij live in de uitzending komt.

De belevenissen van Suze en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv.

Harry Vlamings is te volgen via een tracking systeem: www.4daagse.nl en vervolgens deelnemers op 4daagse app. Door zijn registratienummer 346307 en loopnummer 30G313 in te voeren kan hij gevolgd worden. De sportieve Dinteloord loopt evenals alle voorgaande jaren voor het goede doel. Dit jaar zijn dat er zelfs drie: de Zonnebloem, Stichting Duncidunc en de Plusbus.