Harry en Suze tellen af naar de Vierdaagse

DINTELOORD/NIJMEGEN – Ze schelen precies 60 jaar in leeftijd en toch hebben Harry Vlamings (72) en Suze Pietjouw (12) de komende dagen één gemeenschappelijk doel: Het voltooien van de Vierdaagse van Nijmegen. Voor Harry is het de negende keer dat hij de Tocht der Tochten loopt terwijl Suze voor de eerste keer meedoet. De Dinteloorders lopen allebei dertig kilometer per dag. De komende vier dagen volgt KijkopSteenbergen hen op de voet.

Aflevering 1: Het aftellen is begonnen!

Hoewel de eerste kilometer pas morgenochtend bij het krieken van de dag afgelegd worden, was het voor Suze gisteren al een klein beetje Vierdaagse. Samen met haar #Vteam deed zij mee aan de Vlaggenparade die beschouwd wordt als hét startmoment van het evenement. Het leverde haar een herinnering voor het leven op.

“Ik vond de vlaggenparade heel leuk en bijzonder. Dit was iets wat ik nog nooit had mee gemaakt.  Ik zag zelf natuurlijk niet alles omdat ik vooraan liep in de parade met het Vteam. Maar ik zag wel een aantal groepen militairen en hoorde en zag de muziek voor ons. Ik zag vooral alle mensen aan de kant voor ons klappen en zingen en roepen. Mijn vader en zus stonden aan de kant en zeiden dat het heel bijzonder was.”

Heel veel zin in

Een dag om nooit te vergeten en dan moet het echte lopen nog beginnen. Vandaag eerst de inschrijving. In tegenstelling tot dorpsgenoot Vlamings, hoefde Suzy niet lang te wachten. “We moesten ons legitimeren en kregen ons polsbandje en knipkaart. Ook kregen we een tasje met wat spulletjes die je misschien tijdens of na het lopen nodig kunt hebben. Daarna gingen we naar de tent van het Vteam. Daar hing een grote poster met alle namen van het Vteam waar we ons vandaag op hebben aangemeld en vanaf morgen ons na het lopen op afmelden. Tot slot nog even een foto maken en daarna was het klaar. Toen nog even gezellig op de Wedren gezeten. Nu nog 1 nachtje slapen!! IK HEB ER HEEEEL VEEEEEL ZIN IN!!!”

Barometer

Harry Vlamings is inmiddels ook in Nijmegen gearriveerd waar hij aan mocht schuiven in de lange rij van deelnemers die hun startbewijs op kwamen halen. De deelnemersbarometers gaf op dat moment een aantal van 47.431 wandelaars aangaf. De vraag is uiteraard hoeveel van hen uiteindelijk op de vierde dag over de finish komen.

Harry Vlamings is te volgen via een tracking systeem: www.4daagse.nl en vervolgens deelnemers op 4daagse app. Door zijn registratienummer 346307 en loopnummer 30G313 in te voeren kan hij gevolgd worden. De sportieve Dinteloord loopt evenals alle voorgaande jaren voor het goede doel. Dit jaar zijn dat er zelfs drie: de Zonnebloem, Stichting Duncidunc en de Plusbus.

De belevenissen van Suze en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent Taco Rietveld samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Nationaal Fonds voor Vrede en Vrijheid Vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

Foto 1 & 3: Suze liep zondag mee in de vlaggenparade. Een bijzondere ervaring.

Foto 2: Harry Vlamings staat bij de deelnemersbarometer waarop bijgehouden wordt hoeveel wandelaars er dit jaar meedoen aan de vierdaagse

Foto 4 t/m7: In volgorde de wandelroutes die afgelegd moeten worden. Harry en Suze lopen de blauwe route die 30 kilometer lang is.

Filmpje: gemaakt door Harry Vlamings bij zijn aankomst in Nijmegen. De duizenden wandelaars moesten hier hun startbewijs ophalen. 

Tekst hier

..