Harmonie St Caecilia viert 120-jarig jubileumfeest in zomerse sfeer

KRUISLAND – Met een mix van muziek, dans, zang en hapjes vierde de Kruislandse harmonie St Caecilia afgelopen zaterdag het jubileum. Er was een afwisselend programma van zomerse muziek in allerlei stijlen. “Harmonie heeft nu eenmaal van oudsher een stoffig imago, maar met dit evenement hebben we kunnen laten zien dat we met onze tijd meegaan”, vertelt voorzitter Geert-Jan Doggen.

De middag in Dorpshuis Siemburg ging van start met een optreden van het harmonieorkest onder leiding van Hans Aernouts waarbij er muzikale uitstapjes werden gemaakt naar onder andere Parijs. Op deze klanken gaven de dansparen van De Bra Dancemasters op het podium een bijpassend swingend optreden weg. Eveneens onder leiding van dirigent Aernouts speelde Amalia, het leerlingenorkest. Wat ook bij de jeugd in de smaak viel was het hiphop dansoptreden van Boogy Down uit Bergen op Zoom. De leden van vocal group Stacked gaven een prachtig optreden waar de zaal zichtbaar van genoot. Net als van de zomerse hapjes en drankjes van de Food Factory.

 “Het was vooral de combinatie van dit alles waardoor het een uitermate geslaagde middag was. De opkomst had wat ons betreft nog wel hoger gekund, maar we hadden wat concurrentie van andere evenementen en de hoge temperatuur”, zegt de voorzitter. Volgens hem is harmonie St Caecilia helemaal klaar voor de volgende 120 jaar. “We proberen ons steeds meer te presenteren, en natuurlijk de jeugd te blijven interesseren. Dat doen we door ‘serieuzere’ optredens af te wisselen met luchtige stukken.”

Foto’s: Peet Dalmeijer