Harmonie Sint Caecilia pakt verrassend uit met Musica y Fiesta

KRUISLAND – Het concert moest even opgeschort worden in verband met de nieuwbouw van gemeenschapshuis Siemburg, maar de grote zaal van deze nieuwe, multifunctionele accommodatie wordt zaterdag 1 februari alsnog op muzikale ingewijd met ‘Musica y Fiësta’ van St. Caecilia. De Kruislandse harmonie heeft de extra tijd die zij had goed benut om het repertoire perfect in te studeren en het programma staat ondertussen dan ook als een (dorps)huis, zo laat de muziekvereniging enthousiast weten.

‘Musica y Fiësta’, zo blijkt al wel uit de naam, wordt geen traditioneel luisterconcert, maar een swingend concert in Zuid-Amerikaanse sferen, waarbij vrolijkheid de boventoon gaat voeren.

Siemburg wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een waar theater, ingericht met parasols, palmbomen en enkele zitjes, maar de bezoekers zullen niet stil kunnen blijven staan bij de optredens van St. Caecilia, de sambaband Xamme Ramme en de Caribische feestband ‘Caribbean Boys’.

Op de ‘playlist’ staan onder andere The Look of Love, Copacabana, Tango Esplendido en Le Chanteur de Mexico. Op het podium zijn ook meerdere solisten en vocalisten te bewonderen.

Om alvast in de stemming te komen, worden de bezoekers bij aankomst al getrakteerd op de klanken van Xamme Ramme. Het exotische concert begint om 20.30 uur, kaarten à 8 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.musicaharmonie.com en bij Bart Schrauwen: (0167) 533339. Aan de zaal bedraagt de toegangsprijs 10 euro p.p.