Haring happen met een goed gevoel

DINTELOORD – Als er ooit een goed voorbeeld was van het nuttige met het aangename verenigen, dan is het wel de Haringparty van de Kiwanis Steenbergen e.o.. Voor de achttiende keer organiseerde de serviceclub vorige week donderdag dit event voor het goede doel. Honderdvijftig deelnemers genoten van een smakelijk en gezellig avondje bij restaurant Thuis! in Dinteloord . Samen brachten zij een bedrag van 7.250 euro op voor het goede doel van het jaar: een kinderweeshuis in de Oekraïne.

Kiwanis is een wereldwijd netwerk van vrijwilligers dat zich inzet voor goede doelen, in het bijzonder wanneer deze een link hebben met kinderen. “Om geld bijeen te krijgen, organiseren we diverse activiteiten waarbij de gezelligheid ook voorop staat,” aldus Annet Breure van het organiserende comité. De Haringparty die al sinds jaar en dag georganiseerd wordt, is er een goed voorbeeld van en Breure kijkt een dag later met veel genoegen op de 18e editie terug: “We zien nog ieder jaar een stijgende lijn in het aantal deelnemers. Het is een echt familie-evenement voor jong en oud. Letterlijk, want hele gezinnen doen mee. De jongste bezoeker is 10 en de oudste 80 jaar.”

Veiling

De opbrengst voor het goede doel is samengesteld uit een deel van de entreegelden, de sponsorbijdragen, de opbrengst van de loterij en de verkoop per opbod van een vaatje haring. Voor 1300 euro zit Dinteloorder Lex Dubbelman voorlopig niet meer verlegen om een harinkje.
Extra service werd dit jaar geboden door garagebedrijf AutoKar uit Steenbergen dat de haringhappers van Thuis! weer veilig thuis bracht. “Als Kiwanis nemen we onze verantwoordelijkheid,” knipoogt Breure.

Warm hart

De cheque met het fraaie bedrag gaat naar een kinderweeshuis in Oekraïne. De heren Hers van Schouwen en Pieter Bierings uit Dinteloord dragen dit een warm hart toe en zetten zich hier middels de stichting weeshuis ‘De Barmhartige Samaritaan’ al jaren voor in. Het hele bedrag gaat rechtstreeks naar het bestuur van het weeshuis, waar 80 weeskinderen een warm en veilig thuis hebben.

Uit handen van Kiwanis-president Rob Schuerman (midden) kregen de heren Hers van Schouwen (links) en Pieter Bierings (rechts) de cheque met het fraaie bedrag van 7.250 euro. Het geld komt ten goede aan een kinderweeshuis in de Oekraine.

Foto: met dank aan Kiwanis Steenbergen e.o.

Door: Dasja Abresch