Happy Stones zwerven Steenbergen binnen

STEENBERGEN – Een wonderbaarlijk fenomeen heeft ook in de gemeente Steenbergen voet aan de grond gekregen. Op talloze willekeurige plaatsen in de buitenruimte liggen sinds kort vrolijk gekleurde kiezelstenen voor het oprapen. Dat oprapen is ook precies de bedoeling want de vrolijke boodschappen op de kleine kunstwerken, zijn gemaakt om door te geven. De zogenaamde ‘Happy Stones’ zwerven al jaren over de wereld en worden sinds vorig jaar steeds vaker in Nederland gesignaleerd. Nu dus ook in de gemeente Steenbergen waar met name Welberg en Kruisland op social media als vindplaatsen worden genoemd. Een gebied dat echter snel uitbreidt.

Menig wandelaar keek al vreemd op toen tijdens een frisse wandeling het oog viel op een Happy Stone. Op sommigen staat een korte tekst, weer anderen zijn beschilderd met ieder tafereel denkbaar. Op social media zijn talloze pagina’s aangemaakt waar kunstenaars van alle leeftijden zich bij aan kunnen sluiten. Het meest bekende voorbeeld is Kei Tof, een pagina  die sinds haar oprichting in april 2020 al 29.000 leden telt. Maar ook lokaal is de eerste Facebookpagina’s geopend: Raldal Rocks, een initiatief van de Welbergse Rosemarie Stevenson.

Tekentalent is geen vereiste omdat het verspreiden van een boodschap met een beetje zonneschijn het voornaamste doel is van de Happy Stones.

In de Steenbergse Courant van 12 februari leest u het hele verhaal.

Beelden bij dit artikel