‘Happy Hours voor Happy Ouders’

STEENBERGEN/BERGEN OP ZOOM – ‘Alles wat ouders moeten weten over uitgaan en jongeren’, zo luidt de ondertitel van ‘Happy Hours voor Happy Ouders’: een project van Kentra-preventie, bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar. De kickoff van het project, voortgekomen uit het preventie- en handhavingsplan van de Brabantse Wal-gemeenten om het alcoholgebruik onder de 18 jaar terug te dringen, is dinsdag 8 maart. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden.

Tijdens de aftrap van ‘Happy Hours voor Happy Ouders’ worden vier workshops gegeven door vertegenwoordigers van de sector horeca en beveiliging, politie, Kentra-preventie en Helder Theater. Dat gebeurt in horecagelegenheden op en rondom de Markt in Bergen op Zoom. Thema’s die – op een interactieve manier – aan de orde komen zijn veilig uitgaan, alcohol en trends, en opvoeding.

Zo laten de workshop vanuit de horeca en de politie zien wat zij doen om uitgaansavonden veilig en gezellig te houden, maar krijgen de ouders bijvoorbeeld ook te horen hoe het zit met de huisregels die gehanteerd worden en welke afspraken er lopen met zowel de politie als andere gemeente.

Kentra-preventie, onderdeel van verslavingszorginstelling Novadic Kentron, en Helder Theater zoomen in op alcoholgebruik.

De avond wordt op gezellige wijze afgesloten, waarbij de ouders ook de gelegenheid krijgen om na te praten met en vragen te stellen aan de deskundigen.

Aanmelden voor ‘Happy Hours voor Happy Ouders’ is mogelijk via www.happyouders.nl

Voor informatie kan men bellen naar Kentra-preventie 073-6849793.