Handtekeningenactie voor verkeersveiligheid Burgemeester Van Loonstraat

STEENBERGEN – Bewoonster Cindy de Ron van de Burgemeester Van Loonstraat is een handtekeningenactie begonnen om bij de gemeente aan te dringen op maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid op de pas gereconstrueerde weg. Wethouder Cors Zijlmans heeft inmiddels aangegeven dat de Burgemeester Van Loonstraat niet opnieuw op de schop zal gaan. Wel wil hij in samenspraak met de bewoners bekijken of er kleine aanpassingen mogelijk zijn om tegemoet te komen aan de klachten.

Daarover had hij afgelopen maandag al een gesprek met een aantal bewoners, komende woensdag zit hij met de bewoners om de tafel die de problematiek anderhalve week geleden aankaartten via de Steenbergse Courant.

'We gaan de goeie kant op'

In de oordeelsvormende raadsvergadering van jongstleden woensdag stelde Zijlmans ervan overtuigd te zijn dat de Burgemeester Van Loonstraat juist veiliger is dan voorheen het geval was, toen er nog 50 km/u mocht worden gereden. De verlaging van de snelheidslimiet naar 30 km/u heeft er volgens de wethouder al toe geleid dat de gemiddelde snelheid, volgens metingen, nu 42 tot 43 kilometer per uur bedraagt. ,,We zijn er dus nog net, maar we gaan de goeie kant op.’’

'We gaan landbouwverkeer beslist niet verbieden'

Bewoners vinden niettemin dat de snelheid nog verder uit de Burgemeester Van Loonstraat zou moeten worden gehaald, bijvoorbeeld middels wegversmallingen en/of politiecontroles. Ook zouden zij graag een vermindering zien van het vracht- en landbouwverkeer.

,,De meeste vrachtwagens komen er ter bevoorrading van het centrum en we zijn een agrarische gemeente, dus dat gaan we beslist niet verbieden,’’ reageerde Zijlmans woensdag op vragen hieromtrent vanuit de raad.

Zijn antwoorden waren voor Cindy de Ron onbevredigend en derhalve aanleiding om handtekeningen te gaan verzamelen in de straat. ,,Ik ben nog niet klaar, maar heb er nu al 56.’’