Handhaving in Steenbergen?

Toon van Drunen, Fabrieksdijk, Steenbergen: "Toen rond de jaarwisseling de Kade, aan de Z’OnderZeil kant, plotseling ook tot de Blauwe Zone ging behoren werd er tegelijk door de Gemeente beloofd dat de BOA dit gebied ook mee zou nemen voor een meer en regelmatiger controle op parkeerovertreders. Erg veelvuldig laten deze BOA’s zich echter niet zien dus zo’n 80% van de foutparkeerders die ook links parkeerden met of zonder schijf, werden daarin niet gestoord.
De bekende Steenbergse vorm van handhaving . . . .
Enige tijd geleden zag ik, op de Kade, een drietal BOA’s naast elkaar op de tribune zitten, juist op het moment dat er vlakbij 3 voertuigen op de Kade stonden, weer zonder schijf! Ik knoopte een gesprek met ze aan om te vragen of ze misschien handhavend wilde optreden.Tot mijn verbazing kreeg ik als reactie:” Op dit moment zijn we op het water aan het handhaven, dus kunnen we niks  doen aan de wal!”
Ben direct naar de HEMA gelopen voor bretels, want mijn broek zakte op mijn knieën.
Vooral toen ik later vernam dat een andere havenbewoner op dezelfde vraag hetzelfde antwoord had gekregen!
Kijk, wanneer ze dat nu even nader hadden toegelicht ? Enige uitleg waarom niet was wel net zo aardig geweest, toch?
Zou misschien de reden zijn dat de opbrengsten van verbaliseren in Steenbergen niet in de gemeentelijke kas komen maar naar Den Haag gaan, dat ze dus dan maar niet handhaven?
Iedereen weet toch dat wanneer bekend is dat men daar wel een bekeuring kan verwachten, dat de overtredingen ook minder worden?
Dit zou ook wel eens kunnen werken voor de 30km zone van Burgemeester van Loonstraat tot en met de Kade en Zeelandweg Oost, wat dat zou een hoop geld opbrengen!! "