Halloween op ludieke wijze gevierd in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Het was zaterdagavond druk op straat in Nieuw-Vossemeer. Men ging massaal op ‘Huizenjacht’, op zoek naar spannende taferelen.  Een oproep door leden van BC optochtnummer 35, bleek een waar succes.

‘We wilden iets leuks voor iedereen’

“In een tijd waarin geen evenementen of bijeenkomsten mogen worden georganiseerd is het erg lastig om mensen iets leuks te bieden” legt Wilco Perdaems, één van de oprichters van BC optochtnummer 35 uit. “Toen we hoorden dat de optochten niet door konden gaan in 2021 wilden we wat anders verzinnen om te doen.
Gezien er voor de kinderen ook heel weinig activiteiten zijn in deze donkere tijden en er begin 2020 wel een Berenjacht was, wilden we hier een vervolg aan geven.
Halloween stond voor de deur en komt steeds meer op in Nederland, we hadden toen al snel het idee een ‘Halloween huizenjacht’ in het leven te roepen.” Het idee was simpel, een oproep aan iedereen in Nieuw-Vossemeer om hun huis of tuin aan te kleden in Halloween stijl. En iedereen kon dan op eigen beweging op zoek kunnen gaan naar versierde huizen. Volledig passend binnen de huidige veiligheidsmaatregels. Vooraf hadden de mannen gehoopt op 5, misschien 10 adressen die mee wilden doen. Het werden er uiteindelijk méér dan 60, verdeeld over heel Nieuw-Vossemeer!

‘We maken het voor de kleintjes niet zo spannend’

Wilco en zijn maten hadden een overzicht van deelnemende huizen gemaakt. Op een plattengrond gaven pompoenen aan waar een versierde woning was. Vanaf half zeven zag je gezinnen door de straten zwerven. Ze kregen van alles voorgeschoteld. Huizen met verlichtte pompoenen in de tuin of achter de ramen. Maar ook adressen waar men flink had uitgepakt. Aan de Heerlijckheid deden veel bewoners mee. “We hebben wel rekening gehouden met de kleintjes” vertelt Tamara van Schilt.  “Als er kleinere kindjes bij zijn doen we het rustig aan. Gelukkig maar, want meteen daarna kwamen twee mannen de hoek om met een kettingzaag en een afgehakte hand. Lachend gingen even later de maskers omhoog. J.P Bosters en Jerry van Schilt waren degenen die iedereen de stuipen het lijf op jaagden. Samen met hun gezinnen maakten ze er een heel spektakel van. Verderop, aan de Meestoof was pas écht flink uitgepakt. De hele tuin was versierd, een toverkol liep in het rond en een hele enge clown lag in een lijkkist. De muziek deed rillingen over je rug lopen. Eenmaal bij het huis werd je opgeschrikt door een zombie. Een Halloweenhuis voor de liefhebbers. Gelukkig waren er ook minder schokkende adressen. Een prachtig tafereel op het raam met spookjes die op een instrument speelden trok heel veel bekijks. Hier genoten jong én oud samen. Overal waar je kwam genoten mensen van de ‘Halloween huizenjacht’. Er werd gegild, er werd gelachen. Het was een spannende, maar ook zeer geslaagde avond.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl