“Hallo redactie, een vraag: zijn dat flitspalen”?

STEENBERGEN – Een telefoontje van een verontruste inwoner kwam binnen bij onze redactie. “Jullie zijn toch van Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl? Weten jullie of die camera die hangt vlak na de rotonde op de Zeelandweg-Oost een flitser is?

We konden deze beller – die vermoedde dat hij te hard had gereden – geruststellen. De camera’s die op de Zeelandweg-Oost, in de Burgemeester van Loonstraat en in de Molenweg hangen zijn slechts bedoeld om het verkeer te tellen en er achter te komen hoe hoog de verkeersintensiteit op dit traject is. Op de camera zelf staat dezelfde geruststelling: ‘Verkeersonderzoek. Flitst niet’. Dat betekent overigens niet dat de verkeersdeelnemers zich niet aan de maximum snelheid moeten houden.

Nieuwe Rondweg

Het verkeersonderzoek wordt gedaan naar aanleiding van vragen die D66 enkele maanden geleden stelde over de verkeersonveiligheid op de Burgemeester Van Loonstraat. Hier hebben de bewoners al eerder actie gevoerd om aandacht te vragen voor het probleem dat vooral na de opknap van het traject is ontstaan. Er komt namelijk een grote hoeveelheid verkeer door deze straat en die ziet er dan wel prachtig uit, maar is te smal geworden en daardoor extra gevaarlijk voor fietsers. D66 wil graag een rondweg die vanaf de Franseweg naar de verbinding van Zeelandweg-Oost met de A4 gaat lopen en die de binnenstad moet gaan ontlasten. Want sinds de A4 is het zeker niet minder druk geworden op de Burgemeester Van Loonstraat.