Gummarusschool zet collega’s in het zonnetje tijdens feestweek

STEENBERGEN – Altijd een aandoenlijk tafereel, zo’n schoolplein vol kleuters en basisscholieren die leerkrachten en ondersteunend personeel toezingen. Vanochtend was dit het geval op de Gummarusschool aan de Esdoornstraat. Zes collega’s werden door het Gummarusteam in het zonnetje gezet. Deze week is het alle dagen groot feest.

“Lang zullen ze leven, in de gloria”, zo zongen de kleintjes. Ria Embregts en Ank de Regt die het schoolgebouw respectievelijk 23 en 17 jaar hebben schoongehouden gaan met pensioen. Dat geldt ook voor Ria Jansen die na bijna 41 onderwijsjaren op de Gummarusschool na de zomervakantie hetzelfde doet.

Will Mulders werd toegezongen vanwege zijn 40-jarig jubileum in het onderwijs – al die tijd op de Gummarus – en Marja Geers, en Carla Mulders vanwege hun 25-jarig jubileum. Marja Geers heeft kort in Hoogerheide lesgegeven, maar kwam al snel naar de Gummarus voor de groepen 1, 2 en thans 3. Carla Mulders was al die jaren kleuterjuf, waarvan het grootste gedeelte op deze school.

Workshops en Slotshow

Dik feest dus voor de school en dat wordt gevierd met workshops die de organisatie Band Event verzorgt. Het thema hierbij is ‘Fame’. Vanochtend krijgen alle kinderen een smakelijke suikerspin als traktatie.

Donderdag gaan de groepen 1 tot en met 7 op schoolreis en krijgen de leerlingen van groep 8 een graffiti workshop. Vrijdagochtend worden de jubilarissen nog eens feestelijk ontvangen en is er ’s middags een slotshow. De inhoud daarvan wordt tijdens de workshops van vandaag voorbereid.

Foto’s en tekst: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl