Gummarusschool sluit feestweek af met optredens

STEENBERGEN – Het schoolplein van de Gummarusschool was vanmiddag het toneel voor tal van optredens met dans en muziek. Het was de afsluiting van de feestweek die werd georganiseerd voor een aantal jubilerende leerkrachten en medewerkers. De leerlingen zijn middels een aantal workshops door de organisatie BandEvent klaargestoomd voor een echt optreden op het podium met als thema ‘Fame’. Vanmiddag mochten ze hun kunsten vertonen aan de hele school en alle aanwezig ouders.

De eregasten werden als heuse popsterren het podium opgereden in cabrio’s. Een aantal leerlingen waren zelfs verkleed als paparazzi en probeerden zogenaamd om een handtekening te vragen. De jubilarissen genoten van alle aandacht van de ouders en kinderen. Die schouderklopjes zijn meer dan verdiend, want het zijn niet de minste jubilea.

Juffrouw Marja Geers en Carla Mulders vieren hun 25-jarig jubileum. Will Mulders droeg ook niet voor niks een feestelijke strik, want hij staat al 40 jaar voor de klas op de Gummarusschool. Directeur Wietze Visser heeft zelfs nog bij hem in de klas gezeten.

Ria Embregts en Ank de Regt hebben het schoolgebouw respectievelijk 23 en 17 jaar schoongehouden en gaan met pensioen. Dat geldt ook voor Ria Jansen die na bijna 41 onderwijsjaren op de Gummarusschool na de zomervakantie afzwaait.

Ereplaatsen

Schooldirecteur Wietze Visser gaf ze stuk voor stuk samen met de kinderen en ouders het applaus dat ze verdienen waarna ze op een ereplaats de optredens mochten volgen. Naast de aandoenlijke liedjes van de allerkleinsten, mochten de oudere kinderen op heuse elektrische gitaren een show weggeven. En met het stralende zonnetje erbij was het een geslaagd feest.

Tekst en foto: Nicole van de Donk©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl