Gummarusschool nam nieuwbouw in gebruik

STEENBERGEN – Vanaf afgelopen maandag hebben leerlingen van de groepen 7 en 8 hun intrek genomen in de nieuwbouwvleugel die door aannemer Koers in vijf maanden tijd is gerealiseerd. Vanwege de coronabeperkingen gebeurde de opening op bescheiden wijze. Ballonnen gaven die dag toch een feestelijk karakter.

“De nieuwe lokalen wijken af van een traditioneel schoolgebouw. De klassen hebben om te beginnen hun eigen stamlokaal. Daarnaast delen de twee groepen 7, net als de groepen 8, een tribuneruimte en een stilte ruimte. Deze ruimtes zijn multifunctioneel inzetbaar. Zo ook de leergang die prima als werkplek gebruikt kan worden. Alle ruimtes kenmerken zich door licht en ruimte. Het meubilair is divers, kinderen kunnen diverse houdingen aannemen gedurende de dag. Dit heeft een positief effect op onder andere de concentratie”, vertelt directeur Wietse Visser.

Pergola

De bouw is echter nog niet geheel afgerond. De buitenzijde aan de pleinkant wordt nog voorzien van een pergola langs de gehele zijde. “De begroeiing hiervan maakt onderdeel uit van het complete plein plan. Het plein zal verder vergroend worden, vergelijkbaar met het groene schoolplein voor het jonge kind aan de voorzijde van de school”.

Energieneutraal

De nieuwbouw is circulair gebouwd, waarbij materialen zijn hergebruikt. Ook is de uitbreiding energieneutraal. Op het dak van de nieuwe vleugel en op het oude schooldag wekken 352 zonnepanelen energie op.

Feestelijke opening

In de zomervakantie krijgt het plein een facelift. Wanneer de coronabeperkingen niet langer noodzakelijk zijn wordt de officiële opening van de nieuwe vleugel feestelijk gevierd. Dat gebeurt mogelijk in combinatie met de ‘Hart van Zuid’-dag samen met de partners Zo Kinderopvang en LPS-KOM peuteropvang Pippi.

foto’s: Gummarusschool ©

Beelden bij dit artikel