Gummarusschool helpt Patrick op weg naar Curaçao

STEENBERGEN – Auto’s wassen is doorgaans geen klusje dat kinderen graag voor hun rekening nemen, maar dat zou je niet denken bij de aanblik van de bedrijvigheid, vanmorgen op de speelplaats van de Gummarusschool. Daar werd de ene na de andere auto gesponst en gezeemd door leerlingen uit groep 7, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de dolfijntherapie van Patrick Vaissaire.

Patrick is het 8-jarige broertje van Marcel (11) uit groep 7 en heeft een zware vorm van autisme. Onder meer dankzij de opbrengst van een voetbalwedstrijd en benefietavond bij vv Steenbergen, kon het gezin vorig jaar met Patrick naar het Dolphin Therapy & Research Center op Curaçao.

Een uiterst prijzige reis, maar zeker niet zonder resultaat. ,,Patrick heeft er heel veel baat bij gehad,’’ vertelde zijn moeder Edith vanochtend. ,,Hij zegt nu mama… Kun je je voorstellen wat dat voor ons betekent, na acht jaar? En met zijn zindelijkheid gaat het ook een stuk beter.’’

'Ik heb er gewoon geen woorden voor'

Dus wil de familie Vaissaire, begrijpelijk, volgend jaar graag nogmaals naar het therapie- en onderzoekscentrum op Curaçao. Nadat Marcel in de klas een spreekbeurt had gehouden over autisme en de ervaringen van en met zijn broertje, ontstaan spontaan het idee voor een financiële actie. ,,Ik vind het echt geweldig dat de kinderen dit doen,’’ reageerde moeder Edith emotioneel. ,,Je hoort en leest zoveel over pesten enzo, maar je ziet hier wel hoe de jeugd zich juist samen inzet voor anderen. Ik heb er gewoon geen woorden voor.’’

Medewerking van leerkrachten, ouders en buurtbewoners

Eerder werden voor hetzelfde goede doel ook al lege flessen ingezameld en naast het auto’s wassen verkochten de leerlingen ook zelfgemaakte armbandjes. Leerkrachten, familieleden en buurtbewoners werkten graag aan de actie mee. ,,Ik pakte zaterdag zelf een spons, maar kreeg gelijk commentaar van m’n kleinzoon. ‘Dat kun je niet maken’, zei hij. Ik moest wachten op vandaag,'' aldus een opa.