Gummaruskoor luistert na corona-onderbreking zondag de kerkdienst weer op

STEENBERGEN – Het Gummaruskoor, dat sinds begin maart dit jaar per direct gedwongen werd het zingen te staken vanwege het nu alom bekende coronavirus, zal onder strikte voorwaarden aanstaande zondag de dienst in de Gummaruskerk weer opluisteren met hun gezang.

Donderdagavond 20 augustus was in ‘De Watertoren’ een gedeelte van de koorleden al bijeengekomen. Zij werden daar door hun koordirigent Patrick Goverde bijgepraat over richtlijnen voor koren, die alles bij elkaar bepaald geen sinecure zijn. Goverde onderhoudt nauw contact met het Koornetwerk Nederland en is uitstekend op de hoogte van de nieuwe richtlijnen.
Eerder al hadden de koorleden via mailcontact, WhatsApp of anderszins al aangegeven te willen samenkomen om – zij het op afstand – de onderlinge contacten weer eens aan te halen.
Het Gummaruskoor bestaat ruim 300 jaar en heeft, voor zover bekend, nog nooit voor een langere periode niet gezongen, ook niet vanwege de vele grote epidemieën en oorlogen die in de afgelopen eeuwen voorbijkwamen. Het coronavirus echter heeft het Gummaruskoor dat al die jaren zong, voor het eerst doen zwijgen.

Foto: dirigent Patrick Goverde legde in een samenkomst in restaurant De Watertoren uit welke richtlijnen vanwege corona nu gelden.
Foto: Ad van de Par ©2020