Gummaruskerk stroomt vol voor jubileumconcert ABS

STEENBERGEN – Ruim vijfhonderd kaarten zijn er al verkocht voor het grote jubileumconcert dat het Steenbergs mannenkoor ABS komende zaterdagavond ter gelegenheid van zijn 125-jarig bestaan verzorgt in de Gummaruskerk.

Het concert belooft dus het absolute hoogtepunt te worden van de jubileumviering van ABS, dat meer dan twee jaar geleden al met een speciaal projectkoor aan de slag ging om op 12 oktober de sterren van de hemel te zingen.

Gaandeweg groeide ook het ledental van de zangvereniging weer. ,,We kunnen nog wel wat jongere mannen gebruiken, maar het koor bruist van de energie en iedereen is bereid om zijn beste beentje voor te zetten, dat zie je bijvoorbeeld aan de opkomst bij de repetities,’’ stelt dirigent Jan Ligtenberg, die niet ontkent dat ABS de lat behoorlijk hoog heeft gelegd.

Niet alleen het (project)koor zelf treedt zaterdag voor het voetlicht, integendeel. Bij het concert is ook het Roosendaals Symfonie Orkest onder leiding van Martijn Smits nauw betrokken. Smits geniet bovendien wereldwijd bekendheid als organist en zal ook zijn virtuositeit op dat vlak tentoonspreiden.

Gerenommeerde solisten

Daarnaast komen er vijf gerenommeerde solisten in actie, te weten: Michele Filanti (diepe bas), William Jansen (de Nederlandse Julio Iglesias), Paula Snoeren (mezzo-soprane), Marc Canto (lyrisch tenor) en Cecilia Mutsaerts (soprane). Zij vullen vijf blokken van elk twintig minuten en brengen onder andere wijd en zijd bekende nummers van Andrea Bocelli, Luciano Pavarotti en Enrico Caruso ten gehore.

Alle deelnemende vocalisten en instrumentalisten sluiten het unieke concert gezamenlijk af met het vermaarde Con Te Partiró van Andrea Bocelli. Op het programma staan verder onder meer wereldberoemde koor- en instrumentale werken uit de opera’s Carmen, de Parelvissers en  Faust. ,,Een breed repertoire van lichte en zwaardere klassieke nummers, waardoor iedereen aan z’n trekken komt,’’ aldus Ligtenberg.

Het jubileumconcert begint om 20.00 uur (kerk open vanaf 19.00 uur). Kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar bij Primera De Gilles in de Kaaistraat, via http://www.mannenkoor-abs.nl en, mits dan nog voorradig, bij de entree. Er is in totaal plaats voor zo’n 700 bezoekers.

Foto: Het projectkoor van ABS in april bij de uitvoering van de concertmis ‘Mass in Honor of Saint Frederick’ van Joseph Gruber, ook in de Gummaruskerk. Foto Ad v.d. Par