Gummaruskerk stroomt vol voor Chapeau!

STEENBERGEN – Het gaat crescendo met de kaartuitgifte voor Chapeau!, feest van trots, (h)erkenning en verbinding, dat op vrijdagavond 4 november z’n allereerste editie beleeft. De Gummaruskerk stroomt – met nu al zo'n 700 gasten en deelnemers – helemaal vol voor het feestelijke programma, waarbij burgemeester Ruud van den Belt ‘hét verhaal van Steenbergen’ presenteert en vijftien inwoners/groepen uit de samenleving een pluim krijgen uitgereikt.

,,Chapeau! is absoluut geen feestje van de gemeente. Het is van én voor de inwoners,’’ benadrukt wethouder Petra Lepolder, die vanuit haar portefeuille verantwoordelijk is voor de publiekshappening. Wie op dit moment nog geen kaarten heeft, maar het evenement niet wil missen, kan nog toegangsbewijzen bestellen via het emailadres chapeau@gemeente-steenbergen.nl of telefoonnummer 14 0167. De kerk is op 4 november vanaf 18.45 uur geopend, het programma begint om 19.30 uur.

‘Niet kijken naar verschillen maar naar wat ons verbindt’

Of een feest voor iedereen met als doel de bevolking uit de zes kernen meer met elkaar te verbinden een utopie is? Lepolder vindt van niet. ,,Natuurlijk noemt iemand die uit Dinteloord komt zich Dinteloorder. En wie in Nieuw-Vossemeer woont, heet Vosmeerder. Het neemt niet weg dat we allemaal onderdeel zijn van de gemeente Steenbergen. Tijdens Chapeau! kijken we nu eens niet naar waarin wij verschillen, maar waarin wij gelijk zijn of wat ons verbindt. We willen de ogen openen voor wat de ander te bieden heeft en hoe wij daar met z’n allen van kunnen genieten en profiteren.”

Lokaal talent en bekende plaatsgenoten

Dat gebeurt op vrijdagavond 4 november aan de hand van een gevarieerd programma, waarin volop ruimte is gereserveerd voor lokaal talent (waaronder een jeugdorkest en een gelegenheidskoor), presentaties van de verschillende kernen, en ook bekende plaatsgenoten als oud-profrenner Koos Moerenhout en acteur Nasrdin Dchar hebben hun medewerking aan Chapeau! van harte toegezegd. ,,Omdat zij de toegevoegde waarde ervan inzien,’’ aldus Lepolder, blij met hun komst.

Pluimwinnaars

Uiteraard is er ook de nodige aandacht voor de pluimen die uitgereikt worden aan vijftien personen en groeperingen uit heel onze gemeente. Aan de oproep om kandidaten aan te dragen, werd massaal gehoor gegeven door de Steenbergse samenleving.

Uit de vele nominaties heeft een selectiecommissie van de ambassadeurs de uiteindelijke keuze gemaakt.

Die is gevallen op de K-Street Jazzband, Henri Karremans, Toos van der Linden, team zwembad De Meermin, vrijwilligers begraafplaats (Steenbergen), FC Lattentrappers, Vrienden van Auqadintel en Corrie Nieuwkoop (Dinteloord), Simon van Nispen, Gory en Mieke de Keijzer, Stichting Fancy Fair (Nieuw-Vossemeer), Kees en Bertha Schrauwen en Jo Wezenbeek (Kruisland), Stichting Ontspanning Voor Welberg en Kees van Dijk uit De Heen.