Gummaruskerk centraal in kunstwedstrijd

STEENBERGEN – De werkgroep behoud Gummaruskerk helpt niet alleen bij het haalbaarheidsonderzoek voor het behoud van de kerk maar organiseert ook activiteiten om inwoners te betrekken bij dit icoon en hen de waarde ervan voor deze plaats te laten beseffen.

Een van de activiteiten is de organisatie van een kunstwedstrijd. Hierbij roept de werkgroep inwoners op om de Gummarus te gebruiken als voorwerp in een kunstobject. ‘Wat voor kunst maakt niet uit. Het kan een ruimtelijk object zijn, een schilderij maar ook een gedicht, een foto, een maquette of bijvoorbeeld muziek en zang. Alles mag. Met in het achterhoofd het besef dat de Gummaruskerk te mooi is om uit het Steenbergse landschap te verdwijnen. En dat hij de moeite waard is om te bezoeken.
De kunstwedstrijd is onderverdeeld in drie categoriën, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen jeugd (tot 16 jaar) en volwassenen. Er zijn leuke prijzen te winnen waaronder een jaar lang kunstles voor de jeugd, een uitje op het water met een gevulde picknickmand. Er is ook een categorie voor de jeugd die als groep een kunstobject maakt. Daarbij is een pannenkoekmaaltijd de prijs.
Kunstwerken kunnen de gehele maand september worden ingeleverd: iedere woensdag en zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur of via kunst@gemeente-steenbergen.nl.

De kunstwerken worden tentoongesteld in de Lourdeskapel van de kerk. En ze worden beoordeeld door een jury die bestaat uit pastoor Hans de Korte, Sandra Houtepen, Peter Vermeulen en een wethouder van de gemeente Steenbergen. Op zaterdag 5 oktober om 14:00 uur worden de winnaars bekend gemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats.