Gummarus heet de Sint uitbundig welkom

STEENBERGEN – De toevallige passant hoefde zich dinsdagmorgen niet af te vragen wat er stond te gebeuren in de gymzaal van de Gummarusschool in Steenbergen-Zuid. Luidkeels gezongen teksten als 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht' en 'Zie ginds komt de stoomboot' vonden hun weg met gemak door de muren van het schoolgebouw. Ze vormden een warm welkom voor Sinterklaas en zijn Pieten die een bezoek brachten aan de school op hun tournee door Nederland.

Het werd een bezoekje met een bovengemiddeld muzikaal tintje. De traditionele Sintliedjes werden begeleid door het Spelenderwijs-schoolorkest onder leiding van Marco Brok en de honderd (!) blokfluitleerlingen die de Gummarus telt, brachten nog een paar nummertjes ten gehore met hulp van dirigent Martien van Gaans.

Sinterklaas zelf had een verrassing in petto voor de juffen en meneer van de groepen 1 tot en met 4. Bij afwezigheid van de Zangpiet mochten zij namelijk een paar liedjes voor de kinderen zingen. Een taak waar zij zich vol overgave aan kweten, tot tevredenheid van Sinterklaas. Nadat de goedheiligman aan alle groepen van de school de enige echte Sinterklaasknuffel had uitgedeeld, gingen de kinderen terug naar de klas. Daar wachtten zij, met vol verwachting kloppend hart, de komst van de goedheiligman af.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant