Grote zorgen bij bestuur OPS om rampalen

STEENBERGEN – De afsluitpalen – Bollards – die de industrieterreinen Reinierpolder I en II moeten beveiligen zorgen voor behoorlijke kopzorgen bij het bestuur van Ondernemers Platform Steenbergen.

Sinds de start van het Bollard-project in 2007 functioneren deze palen nog steeds niet naar behoren. Het OPS-bestuur gaat opnieuw bekijken of de problemen kunnen worden opgelost. Lukt dit niet, dan wordt overwogen om de stekker uit dit project te trekken.

Bollards zijn ‘rampalen’ die in geval van een inbraakalarm op de industrieterreinen uit het wegdek omhoog komen om zo de uitgangen van de beide Reinierpolders af te sluiten. Hierdoor zouden inbrekers die zich per auto uit de voeten willen maken de betreffende locaties niet af kunnen.

Het idee had veel goede kanten; de techniek, maar ook de bereidheid van ondernemers op beide terreinen om deel te nemen, vorm(d)en echter een struikelblok. Van begin af aan is veel geld in het project gestoken. Aanvankelijk met forse subsidie, sponsoring en een afgesloten lening.

Het OPS-bestuur liet afgelopen week tijdens de ledenvergadering weten dat er nog een ultieme poging wordt gedaan om de zaak goed op de rails te krijgen. Daarnaast wordt bekeken of er alternatieven zijn en hoe de huidige bereidheid tot deelname is. Blijft dit alles negatief, dan resteert de optie om de stekker uit het project te trekken.